Vilagrà: 'Defensem el referèndum, el finançament singular i el català amb ungles i dents; i ningú pot defugir aquests compromisos”

La vicepresidenta encapçala al Penedès un acte amb Rufián, Campuzano, Jordà i Guevara que acaba recordant Estellés: “No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”


El Pòsit dels Pescadors de Vilanova i la Geltrú ha acollit aquest diumenge al migdia l’acte de campanya al Penedès amb la vicepresidenta de Catalunya, Laura Vilagrà, al capdavant. Vilagrà, en el repàs de la feina feta aquests darrers anys, ha retret a Junts les polítiques d’austeritat. “Deien que eren el Govern dels millors però no feien ni el manteniment” d’unes infraestructures que “nosaltres hem hagut de posar al dia”, ha afirmat la vicepresidenta al mateix temps que ha apuntat a Rodalies: “Quan anem amb Rodalies, i això al Penedès ho sabeu molt bé, sembla que anem en trens d’un país de tercera; en canvi, quan anem amb els Ferrocarrils de la Generalitat són de primera. Els pròxims anys farem que Rodalies funcioni!”.

També en la seva intervenció ha recordat “la necessitat de defensar el referèndum, el finançament singular i el català amb ungles i dents i ningú que pretengui ser president de Catalunya no pot defugir d’aquests compromisos” i ha tancat el seu parlament recordant Vicent Andrés Estellés en el centenari del seu naixement: “No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.

Rufián: “Vull una pàtria on ningú sigui més que ningú”

Gabriel Rufián, al seu torn, ha optat per remarcar la diferència entre saber interpel·lar i buscar l’aplaudiment. “Hi ha molta gent que té sensibilitat catalanista, progressista, antifeixista… però que dubta sobre la independència del nostre país. I què hem de fer, amb aquesta gent? Insultar-los? Obviar-los? Fer veure que no existeixen, tal com fa segons qui? Jo fins l’últim dia els interepel·laré encara que no m’aplaudeixi ningú a segons quins despatxos”, ha assegurat el diputat, al mateix temps que s’ha mostrat partidari “d’una pàtria on ningú sigui més que ningú; on tothom hereti drets i no només uns quants, privilegis i, fins i tot, corones”.

Jordà: “Illa es manifestava amb Sociedad Civil Catalana”

“Des de Vilanova diem al president del Gobierno que té tota la nostra empatia, però també li preguntem on era quan empresonaven la nostra gent, quan la nostra gent es veia obligada a marxar a l’exili. Illa es manifestava amb Sociedad Civil Catalana i nosaltres seguíem defensant Catalunya”. Amb aquesta interpel·lació la diputada Teresa Jordà ha recordat el compromís d’Esquerra amb el país i les llibertats i afegia: “Aquells que parlen d’ells mateixos van abandonar el vaixell i Esquerra Republicana va agafar el timó i sempre, sempre, sempre segueix. Esquerra sempre segueix i mai abandona”.

Així mateix, en el repàs de la feina feta pel Govern aquest darrer mandat ha destacat la reducció de l’atur, la posada al dia de les polítiques socials i el repartiment dels productes d’higiene menstrual: “Les dades demostren que és una política que necessitaven les dones d’aquest país. Catalunya ha estat el primer país a repartir aquests productes; ha estat una iniciativa referent a nivell mundial!”.

Duet de vilanovins, Campuzano i Guevara

L’acte també ha comptat amb la intervenció del conseller de Drets Socials, el vilanoví Carles Campuzano, el qual ha afirmat amb rotunditat que “avui Esquerra Republicana de Catalunya és el partit que s’assembla més al país amb la varietat de persones, d’accents, d'orígens i d’edats; és el partit que necessitem que continuï encapçalant la Generalitat”, tal com ha fet fins ara. En el repàs de la feina feta, ha fet valdre la creació de feina, la recuperació de l’estat del benestar “amb més mestres, més metges i més mossos però també amb més places per residències, més recursos per dependència… i la gratuïtat del 0-3”, i l’aposta per tornar a posar el català al centre, amb el 3Cat com a exemple. “El català ens defineix com a nació; sense parlar català no seríem nació i sense ser nació no parlaríem d’aspirar a la independència”, ha conclòs

Finalment, el diputat Adrià Guevara, que ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, ha manifestat que “som els únics que treballem per millorar la vida dels catalans i catalanes i també per fer possible el referèndum”.