Junqueras: “Volem la independència i totes les responsabilitats perquè volem el millor pel país i no abandonem quan el context és difícil”

La vicepresidenta Vilagrà ha destacat en un acte a Manresa que “no volem tornar a les receptes del passat, les del PSC, ni tampoc a l’austeritat de Junts” i ha defensat la necessitat de la conselleria de la Llengua catalana

La campanya electoral per les eleccions del 12 de maig avui ha passat per Manresa, on el president del partit, Oriol Junqueras, ha reivindicat la tasca d’Esquerra Republicana de Catalunya des dels seus orígen i ha afirmat que no només per això volem la independència, volem assumir totes les responsabilitat i competències, per això no ens volem amagar malgrat el context sigui difícil. No volem abandonar el govern, no volem que no s’aprovin uns pressupostos que tenen suport de sindicats treballadors empresaris i la gent de la cultura i tercer sector”.

La vicepresidenta del Govern i número 2, Laura Vilagrà, ha reivindicat la tasca de govern i ha posat de relleu que “som el partit dels joves, de la classe treballadora. No volem tornar a les receptes del passat, les del PSC, ni tampoc a l’austeritat de Junts, tornar a les retallades. Ens ha costat més de 10 anys acabar amb les retallades però aquest Govern ho ha aconseguit”.

Vilagrà ha volgut posar en valor, entre d’altres, la feina dels mestres amb la llengua en aquest sentit ha afirmat que “necessitem reforçar-la molt més. El català és una llengua minoritzada i, per això, és la que s’ha de reforçar. I és el que hem fet amb el Súper 3. Per això també proposem la conselleria de Català. És clar que la necessitem i molt, senyor Illa. Si al Queuebec la té amb el francès que té més de 270 milions de parlants, com no l’ha de tenir el català amb 10 milions?”, s’ha preguntat.

La secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha intervingut des de l’exili a Ginebra: “Manresa és un clar exemple del que és Esquerra Republicana. El projecte que no s'arronsa, que no cedeix, que no es rendeix, de governs republicans que mentre fem camí cap a la República catalana no ens oblidem de la gent”, ha explicat. Rovira també ha repassat la feina feta del Govern republicà, universalitzant la gratuïtat de les escoles bressol o fent possible l’amnistia, entre d’altres.

Per la seva banda, l’alcalde de Cardona, diputat i candidat, Ferran Estruch ha afirmat que Esquerra Republicana de Catalunya “som els botiguers que aixequen la persiana. Som els que regulem els lloguers”. Per això ha afirmat que “donarem la sorpresa perquè no ens conformem mai. Sempre ens mou una única cosa, Catalunya i la seva gent. Ho donarem tot per seguir servint el nostre poble”. En aquest sentit ha reafirmat quin és el projecte d’Esquerra “això va de seguir avançant o de tornar enrere. De garantir drets per tohom, d’enfortir els serveis públics o de les retallades”.

Esquerra Republicana és el partit de les polítiques transformadores perquè nosaltres no hem vingut a gestionar hem vingut a transformar ciutats els pobles i el país diumenge votem per un millor finançament, per protegir l’ús del català i pel traspàs de rodalies Renfe, endavant amb Pere Aragonès”, ha reivindicat l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, en l’acte de campanya a la capital del Bages.