La vicepresidenta Vilagrà i el president Aragonès han atès els mitjans davant la farmàcia on fa uns mesos el Govern va presentar la campanya 'La meva regla, les meves regles'. MARC PUIG.
La vicepresidenta Vilagrà i el president Aragonès han atès els mitjans davant la farmàcia on fa uns mesos el Govern va presentar la campanya 'La meva regla, les meves regles'. MARC PUIG.

Els republicans fan valdre les polítiques feministes del Govern com la distribució productes menstruals, la feminització dels cossos de seguretat o la conciliació laboral

La vicepresidenta del Govern i número 2 a les llistes d’Esquerra Republicana per Barcelona, Laura Vilagrà, ha reivindicat el feminisme d’Esquerra Republicana per haver “fet més còmode la vida de les catalanes”. Vilagrà ha exemplificat el “feminisme que necessitem” amb les mesures més destacades que ha impulsat la primera conselleria d’Igualtat i Feminismes de la història de la Generalitat, com la distribució de productes menstruals gratuïts, la feminització dels cossos i forces de seguretat o la conciliació laboral i familiar.

Vilagrà ha contraposat el feminisme desacomplexat del Govern de Pere Aragonès amb la falta de propostes d’altres candidats. “No som aquí per fer còmoda la vida dels amics de Pedro Sánchez, sinó per fer còmoda la vida de les dones de Catalunya”, ha afegit la candidata republicana, en referència a unes declaracions de Pedro Sánchez en què demanava rebaixar el feminisme per no incomodar als seus amics.

En la mateixa línia, el president de la Generalitat i candidat d’Esquerra, Pere Aragonès, ha erigit les polítiques transversals dels republicans com les úniques dirigides a totes les dones de Catalunya. “El feminisme conservador del PSC desdibuixa les polítiques del seu propi govern allà on en té possibilitat; i el feminisme de paraula però sense fets de Junts va deixar en mínims històrics de finançament les polítiques d’igualtat”, ha dit el president. Per això, només Esquerra pot garantir la continuïtat en les mesures que ja ha impulsat el Govern d’Aragonès en aquesta legislatura.

  Vilagrà reivindica el feminisme pioner d'Esquerra: 'Hem fet més còmoda la vida de les dones de Catalunya'

Qui també ha reivindicat la feina feta durant la legislatura ha estat la primera consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. “Hem impulsat polítiques feministes pioneres i referents a nivell internacional que en 3 anys han fet avançar els drets de les dones tot el que no s’havia avançat en 40 anys”, ha assegurat la consellera. Precisament per aquest compromís republicà, Verge ha anunciat la decisió de convertir-se en militant d’Esquerra Republicana.

Al seu torn, la cap de llista a la demarcació de Lleida, Marta Vilalta, ha defensat la necessitat que les polítiques feministes avancin també de la mà de l’equitat territorial. En aquest sentit, Vilalta ha reivindicat la creació del servei de canguratge públic a tot el país o la garantia d’escollir qualsevol dels dos mètodes d’interrupció de l’embaràs a totes les regions sanitàries de Catalunya, dues actuacions destacades del Govern d’Aragonès. “Posem totes les garanties en els drets, especialment en els que es veuen amenaçats per l’extrema dreta”, ha dit Vilalta.

Per això, la candidata lleidatana també ha reivindicat la fermesa d’Esquerra Republicana davant l’extrema dreta. “L’antifeixisme es practica cada dia blindant drets, no amb comèdies electoralistes o comprant part del relat a l’extrema dreta”, ha conclòs Vilalta.

Etiquetes