La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat aquest dilluns el Pla Nacional de prevenció de les violències masclistes. ACN.
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat aquest dilluns el Pla Nacional de prevenció de les violències masclistes. ACN.

Un botó al transport públic per connectar amb el servei contra les violències masclistes, punts liles a grans esdeveniments o formacions de prevenció i reacció; entre les 220 accions que impulsa la Generalitat

El Govern ha presentat aquest dilluns el primer Pla Nacional contra les violències masclistes, una estratègia de 222 accions concretes i un pressupost de 43 milions d'euros que involucra tota la societat. El Govern pretén així crear una Xarxa Lila de país que integri comerços, transports o espais veïnals i culturals a través de formacions perquè tothom sàpiga com actuar davant d'un cas de violència masclista. "Ens hem de responsabilitzar totes i especialment tots d'obrir els ulls per saber com actuar i per prendre partit davant qualsevol forma de violència masclista", ha assegurat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Amb el mateix objectiu d'involucrar tota la societat com a forma de prevenció i també per donar una millor resposta, el Pla preveu mesures com la incorporació d'un botó lila al transport públic que connectarà directament amb el telèfon contra les violències masclistes (900 900 120) o impulsar el sistema de parades a demanda en autobusos que facin rutes per espais poc concorreguts.

🎥[VÍDEO] #consellera @taniaverge: "Presentem el Pla Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes, amb 222 accions i una inversió de 43MEUR.

Creem una #XarxaLila de país per impulsar, entre d'altres, punts liles📍arreu del territori i botons lila en els transports públics" pic.twitter.com/gHp9rkDihf
— Esquerra Republicana (@Esquerra_ERC) November 20, 2023

El Govern de la Generalitat ha anunciat també mesures en molts àmbits, com l'universitari, amb actualitzacions dels protocols; el dels serveis socials, amb una xarxa territorial de professionals de referència; o de l'educació i el lleure a través de formacions.

La consellera Verge ha fet èmfasi en la rellevància del Pla de prevenció, i ha assegurat que "ve per quedar-se". "Suposa un punt d'inflexió en la manera d'afrontar com a Govern i com a país aquesta carrera de fons per erradicar les violències masclistes", ha dit Verge, la mateixa setmana del 25-N, el dia internacional per l'erradicació de les violències masclistes.

Etiquetes