PSC i Junts frenen una declaració en suport a les defensores pel dret a l’avortament a Andorra

Esquerra Republicana, la CUP-NCG i En Comú Podem demanen una rectificació en la defensa dels drets sexuals i reproductius als dos partits

El PSC i Junts han frenat una declaració a la Junta de Portaveus en suport a l’encausada Vanessa Mendoza i altres defensores dels drets sexuals i reproductius a Andorra. La proposta que s’havia treballat entre Esquerra Republicana, Junts, la CUP-NCG i En Comú Podem s’havia de llegir aquest migdia al Ple del Parlament, però, finalment no es farà. És conseqüència que Junts s’hagi despenjat de la proposta pactada a última hora i el PSC ha portat un text alternatiu sense cap referència a Andorra.

El text treballat conjuntament era una proposta que volia mostrar el suport del Parlament vers les defensores dels drets sexuals i reproductius a Andorra, concretament assenyalava la “inquietud” del Parlament amb “la limitació dels drets sexuals i reproductius al país. També, volia mostrar la “preocupació per les acusacions a l’activista Vanessa Mendoza qui s'enfronta a un judici el pròxim 4 de desembre per defensar el dret a l'avortament a Andorra. Un país que actualment l’avortament està prohibit en qualsevol dels supòsits.

Davant aquesta situació, Esquerra Republicana, CUP-NCG, i En Comú Podem demanen a Junts que rectifiqui la seva posició respecte al text. També, tant a Junts com PSC els hi demanen suport sense matisos els drets sexuals i reproductius i a qui els defensa. Ho reclamen així tenint en compte que fa dos plens es va aprovar un punt d'una moció al Parlament en aquest mateix sentit, amb el suport de tots 5 grups.