PSC i Junts tomben la declaració de suport a les treballadores denunciades per Junts pel cas Casol, impulsada per Esquerra, CUP i comuns

Esquerra Republicana lamenta que la sociovergència s'alineï per desacreditar un protocol pioner contra l'assetjament i deixin soles les professionals externes implicades

El PSC i Junts han deixat caure aquest dimarts una declaració de suport a les professionals denunciades per Junts per haver col·laborat en l'aplicació del protocol contra l'assetjament del Parlament, en el cas de l'exdiputada de Junts, Cristina Casol. El text havia estat impulsat per Esquerra Republicana, la CUP i els comuns, després que la setmana passada es fes públic que Junts ha denunciat aquestes professionals externes al Parlament.

La proposta de declaració posava en valor el Pla d’Igualtat de la cambra i explicitava la necessitat de defensar-lo. Per això, volia que la Diputació Permanent del Parlament rebutgés qualsevol intent per "deslegitimar i criminalitzar" tant el protocol contra les violències masclistes com les persones que n’han fet ús. Així mateix, el text denunciava també la "persecució i denúncia” de les professionals encarregades de l’aplicació d’aquest protocol.

En aquest sentit, Esquerra, CUP i comuns lamentaven a la declració les filtracions dels informes confidencials en el marc de l’aplicació del protocol. Com denuncia el text, aquestes filtracions “suposen una revictimització i criminalització” de les persones que denuncien.

Els tres grups parlamentaris consideren que el protocol és una eina pionera en la lluita contra qualsevol forma d'assetjament i insisteixen no només en aplicar-lo sinó en la necessitat de protegir els professionals que col·laboren en aplicar-lo.

La portaveu parlamentària d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha argumentat que és incomprensible la denúncia de Junts contra unes treballadores que han fet la seva feina. "Estem parlant del món al revés: enlloc de defensar i aplicar aquest protocol, aplicar el pla d'igualtat i anar a l'arrel del problema, el que estan fent és perseguir els professionals i deslegitimar el pla d'Igualtat i el protocol", ha lamentat.