Aragonès: “Acumulem els vots a ERC perquè l’independentisme quedi primer el 28A, hem d’omplir les urnes fins al darrer minut!”

El candidat Gabriel Rufián ha preguntat als socialistes si dormen bé a les nits sabent que “no han mogut ni un dit” per persones innocents empresonades per posar les urnes

El vicepresident del Govern Pere Aragonès ha fet una crida a tres dies per les eleccions espanyoles a acumular els vots independentistes a Esquerra Republicana, perquè és l’única força que pot derrotar el PSC a Catalunya. El vicepresident ha demanat que ningú es confïi, que no hi ha res guanyat i que caldrà mobilitzar tothom fins el darrer instant. “Avui som l’eina més útil de l’independentisme. Hem de fer que l’independentisme quedi primer en aquestes eleccions, només ho pot fer Esquerra Republicana. Independentistes, acumulem els vots; fem que Junqueras sigui els guanyador de les eleccions”, ha afirmat Aragonès.

Aragonès ha defensat que en aquestes eleccions cal demostrar al PSOE i a Pedro Sánchez que Catalunya vol ser lliure: “Quan Sánchez diu que la independència és impossible perquè els catalans no la volem, ens dona l’oportunitat aquest diumenge de demostrar que el país vol la independència”.

El candidat al Congrés Gabriel Rufián també ha volgut enviar un missatge als socialistes que neguen que Catalunya vulgui la independència: “Els donarem la raó? Queden tres dies per enviar un missatge al món: que l’independentisme, que el republicanisme, que Esquerra Republicana guanyi aquestes eleccions als carcellers de Junqueras i Romeva”, ha afirmat.

Com que el 28A va d’autodeterminació, independència i llibertat; guanyarem
Montse Bassa Candidata per Girona al Congrés
  Aragonès: “Acumulem els vots a ERC perquè l’independentisme quedi primer el 28A, hem d’omplir les urnes fins al darrer minut!”

Després que ahir Meritxell Batet no volgués respondre a Rufián sobre els presos polítics, el candidat ha preguntat als socialistes si dormen bé sabent que no han fet res per ells. “Què n’opineu, de l’empresonament de Jordi Cuixart? Teniu vergonya? Dormiu bé? Teniu la consciència tranquil·la? Si teniu moral, la resposta és que no”.

La candidata per Girona Montse Bassa ha recordat que la seva germana la va animar des del primer moment a fer el pas i poder defensar des del Congrés a tots els presos i preses polítiques. Bassa ha defensat que seran la seva veu i també un mur contra la dreta: “Anem a Madrid a ser un mur clar a la dreta. I sobretot, hem d’intentar evitar el pacte PSOE-Cs, que ens fa moltíssima por. Confiem que serem molts i que ens en podrem sortir amb diàleg”.

La candidata ha agraït la feina dels republicans en aquesta campanya i ha reconegut que se sent una més de la família d’Esquerra. “Quan vaig començar a implicar-m’hi, jo no volia perdre la faceta d’activista; ara tinc molt clar que vull continuar sent activista però d’Esquerra Republicana”, ha afirmat Bassa, que ha cridat a guanyar en aquestes eleccions: “Com que el 28A va d’autodeterminació, independència i llibertat; guanyarem”, ha sentenciat.