Aragonès, sobre l’ampliació de la Fira de Barcelona: “Generem més llocs de treball i competim al primer nivell internacional”

El nou recinte, pressupostat en 323 milions d’euros, sumarà 60.000 metres quadrats i “consolidarà Catalunya com a referent mundial en fires i congressos”

Comencen les obres del nou recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat, un nou pavelló pressupostat en 323 milions d’euros que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en valor en l’acte de col·locació de la primera pedra: “No només s’inicia l’ampliació d’un recinte”, sinó “l'ampliació de les possibilitats i de les oportunitats de les properes generacions de catalans i catalanes”. “Avui estem construint l'economia del futur del nostre país, estem generant més llocs de treball i més oportunitats per a Catalunya”, ha afegit.

La nova Fira es denominarà Hall Zero, constarà de dues plantes i sumarà 60.000 metres quadrats, arribant als 300.000 metres quadrats en total. Pel president, “obre una nova etapa” perquè suposa “competir al primer nivell internacional i atraure congressos i fires que avui s’estan celebrant en altres ciutats d’arreu del món, o congressos i fires que encara estan en la imaginació”. Està previst que les obres finalitzin el tercer trimestre del 2026.

Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, també ha expressat la seva satisfacció a les xarxes socials: “Reforcem una institució cabdal per a l’economia i les empreses catalanes; és un projecte que compta amb finançament del Banc Europeu d’Inversions i consolidarà Catalunya com a referent mundial en fires i congressos”, ha assegurat.

El projecte forma part del Pla d’Infraestructures firals, que, a més del creixement del recinte de la Gran Via de l’Hospitalet, també contempla la remodelació del recinte de Montjuïc per 175 milions d’euros. Així, el pressupost total és de 498 milions d’euros. D’acord amb el calendari, es preveu inaugurar el recinte de Gran Via el 2026 i tres anys més tard arribarà el torn de Montjuïc, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional del 1929.