Bosch: 'cal obligar a bancs i caixes perceptores del FROB a facilitar l'afluència de crèdit a pimes i autònoms'

EL candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha pronunciat aquest matí una conferència a Nueva Economia Fórum on ha plantejat algunes de les mesures de la candidatura per tal de buscar sortides a la crisi. Bosch ha reconegut 'no tenir varetes màgiques i ha defensat que tenim tres prioritats que son : feina, feina i feina'.

Entre les propostes que ha defensat cal destacar la de la llibertat fiscal per a les empreses de nova creació perquè 'tenim l’obligació de fer-ho fàcil a qui són les veritables responsables de fer possible la sortida de la crisi. La nostra base i la nostra fortalesa són les petites empreses, aquelles de menys de 10 treballadors, que representen el 95% del total a Catalunya. Les que generen col·lectivament més llocs de treball, però que a la vegada tenen més dificultats per accedir a crèdit'.

Bosch ha optat perquè 'els més de 600.000 emprenedors i petites empreses de Catalunya, el teixit productiu del país, i que tenen la capacitat de generar llocs de feina. Si fem possible que cada petita empresa ocupi a una persona donaríem feina al 80% d'aturats'.

El candidat ha recordat que 'hi ha massa empreses viables que han de tancar per manca de circulant. Cal finançar les noves inversions que han de crear llocs de treball' i per això ha proposat 'reservar línies de finançament i aval de ICO de forma exclusiva a pimes i autònoms per a finançar inversió i circulant mitjançant procediments àgils. Obligació per bancs i caixes perceptores del FROB a realitzar operacions de tramitació de crèdits ICO preferents a pimes i autònoms. Llibertat per l'empresa o l'autònom d'acudir al seu banc o caixa habitual. Rebaixar el cost actual a la meitat per microempreses i autònoms'.

Bosch ha volgut destacar un cop més que 'cal treballar en positiu i recuperar l'ambició i la confiança que sempre han caracteritzat la societat catalana'. El candidat ha remarcat que 'cal anar cap a la república del Sí i que amb la independència fiscal i política Catalunya serà un país rescatador i no un país que pugui arribar a ser candidat a ser rescatat'.