Rufián: 'Nosaltres hem aprovat una llei d'habitatge; espero que Batet (PSC) ja sàpiga com n'és de fotut pagar el lloguer cada mes'

Aragonès: "Ells no poden garantir que els trens funcionin a l'hora; nosaltres defensarem el traspàs, defensarem Catalunya"

De la feina feta a Madrid els darrers quatre anys, Gabriel Rufián en treu pit. "Em nego que s'oblidi què hem aconseguit", ha dit en un acte de cara a les eleccions del 23 de juliol a Palamós. Rufián ha aplaudit especialment l'aprovació de la llei d'habitatge aprovada al Congrés dels Diputats.

"Per primera vegada", ha dit recordant les iniciatives que s'han tombat aprovades al Parlament. "L'habitatge no és un negoci, és un dret. Espero que [Meritxell] Batet (PSC) ja sàpiga com n'és de fotut pagar el lloguer cada mes", ha dit Rufián en referència a les declaracions de la candidata socialista.

"Em nego que oblidem que nou persones dormen ara a casa seva, i no en una cel·la; em moriré molt orgullós d'això", ha afegit Rufián repassant la feina feta a Madrid aquests anys, que inclou la llibertat dels presos i preses polítics. De fet, en una línia semblant s'ha expressat la cap de llista dels republicans a Girona, Montse Bassa. "És un gran plaer arribar a casa meva i poder dir bona nit a la Dolors Bassa", ha afegit després dels més de 4 anys que van passar a la presó per l'1-O.

Rufián i Bassa, al costat de Teresa Jordà, que fa tàndem amb Rufián", han insistit que s'ha "d'obligar el PSOE a fer". "No se l'atura amb un Esquerra de mentida", ha afegit Rufián. Perquè de sortida no és l'opció política que defensa Catalunya, a diferència d'Esquerra. De fet, el cap de llista dels republicans ha insistit en la persecució històrica d'Esquerra Republicana per part del feixisme i ha advertit els votants del PSOE davant l'onada conservadora: "Quan el feixisme imagina el seu enemic no imagina Felipe González, ens imagina a nosaltres".

També el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha retret als socialistes la negativa constant a Catalunya. "Nosaltres tenim clar quina és la prioritat, Catalunya. El PSOE, entre defensar el seu partit o Catalunya, sempre defensaran el PSOE", ha dit el també coordinador nacional dels republicans. En aquest sentit, ha recriminat a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, número 3 del PSC el 23J, la nefasta gestió de Rodalies a Catalunya. "Ells no poden garantir que els trens funcionin a l'hora. Ells diuen 'no' al traspàs de Rodalies, nosaltres defensarem Catalunya i el trapàs de Rodalies com una sola veu al Congrés", ha conclòs.