Aragonès acusa l'Audiència Nacional de banalitzar el terrorisme i de voler-ho aplicar a una protesta pacífica

El president de la Generalitat reivindica l'obertura de la segona fase per resoldre el conflicte polític

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat aquest dimecres contra les imputacions contra Tsunami Democràtic. "Una part de la cúpula judicial, un tribunal d'excepció com és l'Audiència Nacional, banalitza el concepte de terrorisme i intenta aplicar el delicte de terrorisme a una protesta pacífica", ha afirmat Aragonès durant la sessió de control al Parlament. "Ho combatrem i donarem suport a totes les persones afectades", ha afegit, entre els quals hi ha la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, dirigents com Marta Molina i el diputat Ruben Wagensberg.

Així ho ha respost al president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, que ha preguntat per la llei d'amnistia que doni cobertura a tots els casos de repressió. "La llei d’amnistia era i és, plenament legal i per tant només és qüestió de voluntat política; i si avui és possible és perquè l’independentisme és decisiu. Com també és qüestió de voluntat política que aquest país decideixi el seu futur polític lliurement al que els pesi els que des dels òrgans de govern judicials amenacen amb comunicats, mal que els pesi als que bramen als carrers i amenacen de cremar seus", ha afegit Jové.

Així ha respost Aragonès al PP: "Davant d'un posicionament a favor de la democràcia, el seu lema és la presó, la repressió i la venjança""L'amnistia és necessària sí, i per això l'hem acordada, una amnistia que arribi a tothom; a la gent afectada per la repressió a causa del 9N, de l'1 d'octubre, de les mobilitzacions posteriors...", ha insistit Aragonès en respondre a diverses preguntes de la sessió de control al Parlament. Un acord polític en què es torna a reconèixer el conflicte entre Catalunya i l'Estat i en què s'aborden els àmbits " en relació amb la sobirania, no de convivència". I "es reconeix que es va produir un xoc de dues legitimitats, la legitimitat democràtica d'aquest Parlament i la legitimitat en l'àmbit constitucional que té l'ordenament jurídic espanyol, i que això s'ha de resoldre; es reconeix també la inclusió, a través del seguiment que en faran els partits, d'un mecanisme de verificació extern, i s'entra en el fons del problema, que no és cap altre que la sobirania de Catalunya", ha afirmat el president.

"La millor resposta al braç mobilitzador de la ultra dreta és continuar avançant, perseverar amb la resolució del conflicte polític, i en tindrem l'oportunitat amb aquesta segona fase on anirem al fons del conflicte i esperem comptar amb tothom, en aquesta segona fase per avançar en que catalunya decideixi lliurement", ha conclòs Aragonès.