Aragonès, Junqueras, Jordà, Vilalta i Vilagrà moments abans d'iniciar l'acte / Marc Puig
Aragonès, Junqueras, Jordà, Vilalta i Vilagrà moments abans d'iniciar l'acte / Marc Puig

Esquerra Republicana aplega més de mig miler de persones en un acte per reivindicar l’amnistia: “hem fet possible els impossibles”; i denunciar la “irresponsabilitat” d’aquells que han posat per davant el partidisme als interessos de país

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat la feina feta d’Esquerra Republicana des de tots els fronts, especialment el de la Generalitat i ha recordat la importància de les eleccions del proper 12 de maig: “Dirimirem si qui lidera aquest país és un president de Catalunya o un delegat de la Moncloa. I aquesta decisió és molt important perquè els delegats de la Moncloa no es plantaran davant de Pedro Sánchez pel traspàs de Rodalies, ja sabem que no es van plantar per l’amnistia “ni nada de eso”. Doncs ara anem a per l’eso: finançament singular i referèndum sobre la independència”, ha clamat.

Aragonès ha recordat la irresponsabilitat d’alguns partits aquesta mateixa setmana al no aprovar els pressupostos més expansius de la història: “Demanem a la ciutadania de Catalunya que confiï en els que posem sempre el país per davant, els que ens arramanguem i donem solucions. Davant la irresponsabilitat d’alguns, la responsabilitat d’Esquerra Republicana”, ha afirmat en l’acte ‘Guanyem Catalunya’ que els republicans han celebrat a l’Auditori Vèrtex de la UPC davant de més de mig miler de persones. El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció per recordar algunes de les mesures que han aplicat els darrers tres anys, com la gratuïtat de l’Infantil 2, arribar a la taxa més baixa d’atur o l’aposta clara pel català a l’audiovisual, entre d’altres.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha centrat el seu discurs en recordar tota la gent que pateix: “Volíem donar-los els millors pressupostos, que no només son partides, son solucions pel dia a dia de la gent. És per això que és legítim, bo i necessari que la nostra voluntat i compromís sigui el de no dependre mai dels vots d’aquells que anteposen l’egoisme a les necessitats de la nostra pàtria”, ha indicat.

 El president Aragonès a l'acabar el seu discurs / Marc Puig
El president Aragonès a l'acabar el seu discurs / Marc Puig

Com ja és habitual els darrers anys, la secretària general d’Esquerra Republicana ha hagut d’intervenir a través d’una pantalla i des de l’exili. Marta Rovira ha reivindicat la llei d’amnistia recentment aprovada al Congrés, un pas indispensable per iniciar la segona fase de la resolució del conflicte polític: el referèndum. “Ens van dir que era impossible, i ho hem fet possible”, ha dit Rovira. Per això, ha continuat la secretària general, “ara més que mai continuarem per fer possible el dret a l’autodeterminació; seguim orgulloses fins al final!”

Qui també ha parlat des de l’estranger ha estat el diputat i secretari quart a la Mesa del Parlament Ruben Wagensberg, que fa mesos que va instal·lar-se a Suïssa per preparar la seva defensa judicial i afrontar aquest procés amb les millors condicions. “Ens toca mirar el futur, i fer-ho amb més força per aconseguir votar-lo en un referèndum”, ha dit Wagensberg.

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, ha posat en valor la feina feta d’Esquerra Republicana per acabar amb la repressió: "Hem tornat a fer possible allò que era impossible; la llei d'amnistia ja camina!”, ha exclamat. Jordà, s’ha dirigit irònicament als socialistes i els ha etzibat: “Frisem per tal que ens diguin què és el següent que serà impossible, que ho farem possible!”, ha assegurat.

Per la seva banda, la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, s’ha dirigit als comuns: "Catalunya no pot dependre dels que posen per sobre els interessos de partit als del país. Ni una lliçó dels comuns, que continuen al govern de Madrid amb el PSOE, amb qui sí que defensa el Hard Rock", els ha recordat.

Per últim, la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha detallat la feina feta del Govern republicà i ha demanat poder-la continuar fent després de les eleccions. "El PSC, quan ha de triar entre PSOE i Catalunya, sempre tria el PSOE. Per això, davant del tacticisme i de la dreta, Esquerra Republicana”, ha conclòs.

Etiquetes