Aragonès anuncia la creació d'una conselleria per la Llengua Catalana
Aragonès anuncia la creació d'una conselleria per la Llengua Catalana

El President de la Generalitat i candidat d’Esquerra Republicana ha destacat la feina feta per l’actual Govern en matèria lingüística i ha fet èmfasi en la necessitat de seguir treballant per defensar el català

L'actual president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Pere Aragonès, ha anunciat que si torna a ser elegit president proposarà la creació d'una conselleria per la Llengua Catalana.

"La llengua catalana és el nervi de la nació i que hi hagi una conselleria que la situï com a màxima prioritat ens ha de permetre continuar avançant i continuar defensant la llengua catalana com un factor de cohesió social", ha explicat el president.

L'ús del català, assegura Aragonès, "és un repte que s'haurà de situar al màxim nivell de prioritat del Govern en la legislatura vinent". Aquesta nova conselleria tindria la missió principal de defensar l'ús social del català i els drets lingüístics.

El cap de l'executiu ha remarcat també la feina feta per l'actual Govern i el seu compromís amb la llengua, que “cal continuar”. Pere Aragonès ha destacat mesures com la "recuperació" de l'aposta per l'audiovisual o la defensa del català a l'escola, tot situant la defensa del català com una "una feina de caràcter transversal", ha clos el president i candidat a la reelecció, Pere Aragonès.