Aragonès: 'Davant del PSOE de la venjança i del bloqueig, hi ha Esquerra al davant en defensa dels drets i les llibertats'

Forcadell reclama "persistència" a la ciutadania contra la repressió i sortir a guanyar el 10N

Esquerra Republicana s'ha erigit aquest dimecres com la peça clau per plantar cara al PSOE de la venjança i el bloqueig. Així ho ha dit el coordinador nacional dels republicans i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en un acte de campanya des de Tarragona. "Davant del PSOE de la venjança i del bloqueig, hi ha Esquerra al davant en defensa dels drets i les llibertats", ha assegurat criticat que els socialistes hagin assumit el discurs de la dreta.

De fet, ha insistit el coordinador nacional dels republicans, "votar el PSC és avalar el 'trifachito' i el vot més útil per combatre el feixisme és el vot a Esquerra, que sempre que ha vingut el feixisme ens ha trobat al davant amb el puny alçat". Per això ha demanat que el 10-N les urnes vencin els socialistes per tal de forçar l'Estat a seure a negociar una solució política i democràtica.

"Fins on està disposat a arribar el PSOE? Fins on està disposat a assumir el camí de la repressió? El PSOE s'ha convertit en el veritable portaveu de la dreta espanyola. El PSOE ha triat la gran coalició amb el PP en contra de Catalunya", ha seguit el fil el president del Parlament, Roger Torrent.

Ho ha dit l'endemà que el PSOE hagin plantejat com a propostes per a Catalunya intervenir l'escola, intervenir TV3, i prohibir el referèndum. "Nosaltres diem que 'no passaran'. El futur d'aquest país el decidiran votant els ciutadans d'aquest país. Es pensaven que ens agenollaríem? Que claudicaríem?", els ha desafiat.Tot plegat ho han dit en un acte al teatre Metropol de Tarragona en què la diputada republicana Raquel Sans ha posat veu a una carta de la presidenta Carme Forcadell, des de Mas d'Enric. "Sortim a guanyar. I no ho oblideu, contra la repressió i contra la sentència: persistència, persistència i persistència!", ha arengat Forcadell en una crida a defensar els joves.

En una línia semblant s'han expressat els candidats per Tarragona al Congrés i al Senat, Laura Castel i Jordi Salvador. El diputat republicà va visitar aquest dilluns una de les joves empresonades els darrers dies després de la sentència de l'1-O. "A la Laura i als altres empresonats: no sou delinqüents, heu arribat a la presó per les vostres idees", ha afirmat.

Són a la presó però el dret a l’autodeterminació no és delicte, ha dit. Tampoc organitzar un referèndum. “De moment”, ha afegit Castel en referència a Sánchez. “Ni la desobediència civil és terrorisme o violència, ni empresonar els rivals polítics és democràtic”, ha conclòs la candidata al Senat.

  Aragonès: 'Davant del PSOE de la venjança i del bloqueig, hi ha Esquerra al davant en defensa dels drets i les llibertats'