Sara Bailac a a la Junta de Portaveus del Senat
Sara Bailac a a la Junta de Portaveus del Senat

El grup d’Esquerra Republicana al Senat ha avisat que no deixarà passar cap oportunitat de denunciar els abusos de la majoria del Partit Popular a la cambra alta

La portaveu d'Esquerra Republicana, Sara Bailac, ha explicat avui, en declaracions a la premsa, que el seu grup parlamentari no comparteix el contingut de l'informe sobre la llei d'amnistia elaborat pels lletrats del Senat a petició del PP, "és un informe fet a mida", ha denunciat la republicana, que ha afegit: "un informe a la carta del PP després del revés que va suposar pels populars l'informe signat per la Comissió de Venècia que avala la llei d'amnistia", informe que també va demanar la Mesa del Senat a instància del Partit Popular, i que "no els hi va sortir bé".

La Comissió de Venècia, òrgan consultiu del Consell d'Europa, en el seu informe va homologar la llei d'amnistia, afegint que "la llei és una eina emprada en altres estats europeus sense previsió constitucional explícita". En aquest sentit, la republicana ha insistit en el que sempre ha defensat el seu partit, "la llei d'amnistia és robusta i compleix amb els estàndards democràtics de l'estat de dret, encara que el PP s'obstini a dir el contrari".

Bailac ha alertat que "aquest informe dels lletrats és un avís més del que veurem amb la majoria del PP al Senat durant aquests dos mesos que durarà la tramitació de l'amnistia". El grup d'Esquerra Republicana al Senat fa temps que denuncia l'ús partidista del PP a la cambra alta amb la “clara intenció de torpedinar la tramitació i aprovació de la llei", però ha avisat: "donarem la batalla quan i com calgui, no deixarem passar cap oportunitat de denunciar els seus abusos".

La llei d'amnistia, que ha estat qualificada avui per la mesa, comença la seva etapa al Senat, que ha decidit fer una "tramitació dilatada" de la llei -dos mesos- i no urgent, com demanaven els republicans. Aquest fet, ha assenyalat Bailac, "respon més a la voluntat de posar obstacles a la tramitació i l'aplicació de la llei, i a la lluita entre PP i Vox per fer veure qui és més anticatalà, que a la d'obrir un debat real sobre la llei". Davant aquest fet, Esquerra Republicana ha registrat avui una sol·licitud de reconsideració a la mesa del Senat.