Iniciem la creació de l'estat català independent en forma de República

Article de Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana

Gràcies a l'esforç i la tenacitat de tots, el procés d'independència va fer ahir un nou pas endavant. Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP vam presentar una proposta de declaració que marca l'inici de la creació de l'estat català independent en forma de República. El text també proclama l'obertura d'un procés constituent ciutadà i estableix que la sobirania del Parlament de Catalunya està per sobre de les decisions de les institucions de l'Estat espanyol, incloses les del Tribunal Constitucional (us adjuntem la proposta de resolució).

La gent d'Esquerra Republicana portem molts anys treballant per aconseguir un Estat independent que ens permeti ajudar els que més ho necessiten i doni oportunitats a tothom. I avui veiem que hi som més a prop. És el fruit de la feina que tots fem cada dia, cadascú des del seu àmbit, el familiar, el de l'entorn d'amistats, el laboral, etc. Sense aquest treball incansable, mai hauríem arribat on som i, per tant, per arribar al final, us encoratgem a perseverar-hi.

Des de les institucions també continuarem treballant per donar compliment al mandat democràtic sorgit de les urnes el 27S. Ha arribat el moment que tant esperàvem. Amb tota la convicció, amb tota la determinació i amb tota la il·lusió posem els fonaments del nou país i iniciem el camí cap a la constitució de la República catalana.

Al mateix temps també intentarem sumar a aquest horitzó polític totes les forces polítiques i socials que defensin l'obertura d'un procés constituent ciutadà, participatiu i obert. Tenim el nou país a toca i volem fer-ho entre tots. Visca la República catalana!

Etiquetes