Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació / Marc Puig
Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació / Marc Puig

Teresa Jordà i Roura renova com a cap de la cartera d'Agricultura i incorpora el lideratge de les polítiques de Medi Ambient i Sostenibilitat, Energia i Aigua

Amb compromís, fermesa i experiència. Hereva de la bona gestió i tasca iniciada per la consellera Meritxell Serret, Teresa Jordà i Roura entoma ara el repte de liderar la revolució verda a Catalunya. I també, una vegada més, el repte de dignificar el sector primari, vetllar pel territori, per la terra i per les persones que la treballen.


La revolució verda, un deure urgent

És més urgent que mai desplegar polítiques de resposta a l’emergència climàtica que viu el país. Desplegar la Llei del Canvi Climàtic, tancar el Pacte Nacional per la Transició Energètica, impulsar el Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre o aprovar la Llei de Biodiversitat i el Patrimoni Natural. Aquests són alguns dels objectius del nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Jordà, compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat, liderarà la necessària revolució verda que posarà a l’ordre del dia l’acció directa contra la crisi climàtica. "És imprescindible que des de ja, sumem esforços per tal frenar el canvi climàtic", afirma la consellera, "i això només es pot fer des de la cogovernança republicana". Jordà assegura que és més necessari que mai "escoltar, parlar i consensuar amb tothom i amb el territori. "No entenc cap altra manera de fer política" sentencia Jordà.

 Teresa Jordà tria fruita en una visita al mercat / Marc Puig
Teresa Jordà tria fruita en una visita al mercat / Marc Puig

El repte d'entomar la conselleria d’Agricultura després del 155

"Em sento afortunada d'haver estat consellera d’Agricultura els darrers dos mandats”, assegura Jordà, “tenim un tresor que hem de saber cuidar". Després de l'exili de la consellera Meritxell Serret, Jordà va entomar el repte de continuar amb la bona gestió iniciada al capdavant del departament d'Agricultura. Ara, reprèn una vegada més la tasca, amb responsabilitat i il·lusió per fer territori, conèixer les persones que treballen la terra i poder-los ajudar i divulgar l'activitat del sector agrícola, ramader, pesquer i alimentari del país.

Un dels reptes més importants per a la consellera, i que fa palesa com a eix central en totes les seves polítiques, és el treball per dignificar el camp i demostrar que en aquest país el sector primari és imprescindible. Des de la conselleria, Jordà ha fet un treball de proximitat, de tu a tu, amb el sector agrari. Al llarg d'aquesta legislatura, s'han aprovat diferents iniciatives com la Llei Vitivinícola, la Llei d'Espais Agraris, el Pla Estratègic del Cos dels Agents Rurals i el Decret de Dejeccions Ramaderes, entre altres iniciatives.

De Ripoll a la política nacional

Per Jordà, Ripoll ho és tot, són els seus orígens, la seva història. De l’esperit municipalista s’impregna el seu tarannà i lideratge polític. En total, Jordà passà 19 anys treballant pel seu municipi, d'on en fou la primera alcaldessa a través d’una coalició de forces d’esquerres. Per a Jordà, "el municipalisme és on acaba i comença tot, és l'essència de la política, és el contacte permanent amb les persones i els seus problemes, és on frueixes i pateixes, en definitiva una escola que t'ensenya a empatitzar i a tocar de peus a terra, és la política en majúscules”.

El 2011, Teresa Jordà fa el salt a la política nacional i passa a encapçalar la llista de Girona al Congrés dels Diputats. Els gironins i gironines li van atorgar la seva confiança durant tres legislatures. L’any 2018, Jordà va renunciar a l’escó al ser cridada per encapçalar el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. El passat 14 de febrer, Jordà fou escollida diputada electe al Parlament de Catalunya, i, de nou, és cridada per liderar la transformació del país, situant les polítiques verdes al centre de l’agenda política que doni resposta als reptes davant l’emergència climàtica que vivim.

Etiquetes