Jordà avisa el PSOE: 'Sánchez també va dir que 9 demòcrates serien a la presó i són fora; preocupi's pel preu que haurà de pagar després del 23J'

Junqueras erigeix Esquerra Republicana com el vot útil "per defensar Catalunya de l'extrema dreta i de la insensiblitat del PSOE i l'esquerra espanyola"

La candidata d'Esquerra Republicana, Teresa Jordà, ha advertit el PSOE, "des de la Girona immortal", que els republicans forçaran els socialistes a moure mitxa cap a la negociació d'un referèndum. "També va dir que 9 demòcrates no sortirien de la presó i avui són fora; també va dir que mai desapareixieria el delicte de sedició i avui aquest delicte no existeix i que sàpiga gue tot plegat ens millora les condicions per tornar ho a fer", ha exclamat Jordà en un acte de campanya de cara a les eleccions d'aquest diumenge.

Per això ha afegit Jordà, ha apel·les les baes de l'independentisme per seguir treballant i fent feina a Madrid i ha esperonat el PSOE a estar-ne pendent perquè, tant si governa com si surt més debilitat d'aquests eleccions, "pagarà un preu alt" de les urnes d'aquest diumenge. "Preocupi's pel preu que possiblement haurà de pagar despres del 23J i deixi que nosaltres seguim combatent, amb ganes de treballar i amb esperança", ha reblat Jordà que ha fet una crida a l'independentisme a no dipositar el vot en un PSC sucursalista del PSOE. "És un vot que pot fer Feijóo president del govern espanyol, i això Esquerra no ho farà mai", ha insistit.


En una línia semblant s'ha expressat el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. "Al llarg de la història el republicanisme català ha tombat la monarquia borbònica, ha restaurat institucions i ha fet caure governs del PP, i VOX, que eren a dins, almenys dues vegades; i per tant és evident que el vot més útil per defensar Catalunya de l'extrema dreta i de la insensiblitat del PSOE i l'esquerra espanyola és Esquerra Republicana", ha dit el president dels republicans .

Per això Junqueras ha fet una crida a donar suport als republicans aquest diumenge. "Perquè ens comprometem a tornar el vot amb drets socials i millores a les condicions de vida de la gent; i ningú no ens convençarà que tot això no ens deixa més a prop de la independència", de la mateixa manera que el dirigent republicà està convençut que construir la independència es fa sent més forts, sent més, i arrossega gent quan l'independentisme es demostra útil per millorar la vida de la gent.

Tot plegat ho han dit en un acte amb Montse Bassa, candidata al Congrés per Girona, i Jordi Martí, candidat. Bassa ha reivindicat la feina que ha tret de la presó la seva germana i la resta de presos politics. "Sí a l'autodeterminació, sí a l'amnistia i sí a fer ho a través del republicanisme i la justicia social; cap ben alt i a guanyar", ha conclòs Martí.