Nuet: “Aquesta candidatura camina en el 80% de la societat catalana que aposta per la llibertat, la República i l’autodeterminació”

Els candidats al Congrés per Barcelona, Joan Josep Nuet i Gerard Gómez del Moral, i la número 2 a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, han recalcat que les candidatures d’Esquerra Republicana no renuncien a res

A les portes del Parlament de Catalunya, el candidat al Congrés, Joan Josep Nuet, s’ha mostrat convençut que “la candidatura que representem avança pel camí del 80% de la societat catalana”. Un camí amb tres grans consensos avalats per 8 de cada 10 catalans, segons l’últim baròmetre del CEO, i que Nuet ha enumerat: “el rebuig de la repressió i el clam per l’alliberament dels presos polítics i exiliats; el rebuig a la monarquia borbònica i l’aposta per la República i, en tercer lloc, el referèndum d’autodeterminació”.

Joan Josep Nuet ha detallat que Esquerra Republicana lidera tres grans iniciatives: “la del diàleg polític necessari per desjudicialitzar la política i treure el codi penal de la política catalana i alliberar els presos i els exiliats polítics; la de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a través de la taula del diàleg i una tercera a través de la Llei d'Emergència Democràtica”. Aquesta darrera fa referència a un conjunt de mesures antirepressives que els republicans presentaran al Congrés, com ara la despenalització a les injúries a la corona i els ultratges a Espanya o la derogació de la llei mordassa, entre d’altres.

En aquest sentit, el número 4 per Barcelona al Congrés ha demanat que es concentri el vot aquest diumenge “en una candidatura que pot guanyar a Catalunya aixecant les banderes de l’autodeterminació, l’antirepressió i la República”.

Catalunya no pot renunciar absolutament a res. Continuem apostant pel referèndum i pel dret a l'autodeterminació que ha d’obrir esperança al 80% de la ciutadania catalana
Elisenda Alamany Candidata número 2 a l'Ajuntament de Barcelona

En l’acte d’aquest migdia al Parc de la Ciutadella de Barcelona també hi han participat la número 2 a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, i el número 6 al Congrés per Barcelona, Gerard Gómez del Moral. Per una banda, Alamany ha recordat que “l’Estat espanyol ha impossibilitat i bloquejat les demandes d’aspiració de decidir lliurement el nostre futur, tant ha estat el color del govern, sempre ha respost amb sordesa i ceguesa”. Davant d’això, la candidata republicana ha estat clara: “Catalunya no pot renunciar absolutament a res. Continuem apostant pel referèndum i pel dret a l'autodeterminació que ha d’obrir esperança al 80% de la ciutadania catalana”, ha afegit.

Per la seva banda, Gerard Gómez del Moral ha assegurat que aquest 28 d’abril “sortim a guanyar i amb el convenciment que som la millor eina per defensar allò que vol i anhela la ciutadania de Catalunya. La nostra candidatura és un reflex d’un projecte polític d'orígens diferents però amb la voluntat de construir una República catalana, que és la millor manera per garantir els drets, socials, polítics i civils”, ha conclòs.