Gerard Gómez del Moral, intervenint al Parlament
Gerard Gómez del Moral, intervenint al Parlament

Els republicans reivindiquin el resultat de l’independentisme el 28A en un context “d’anormalitat democràtica”

El portaveu parlamentari adjunt d’Esquerra Republicana, Gerard Gómez del Moral, ha celebrat els bons resultats electorals de l’independentisme a les eleccions al Congrés i al Senat del 28A. I després de les primeres reunions d’aquests dies de Pedro Sánchez per a la investidura, Gómez del Moral ha subratllat que C's s’ha limitat a plantejar un nou 155, que s’aprova al Senat, tot i que els d’Inés Arrimadas no van obtenir cap senador a Catalunya.

Vostès que han tret zero senadors a Catalunya es van oferir a Pedro Sánchez només per aplicar el 155, i van treure zero senadors!”, ha exclamat el portaveu parlamentari adjunt dels republicans, que finalitza la seva etapa al Parlament després d’aconseguir escó al Congrés. “Aquesta és la resposta a la repressió que sempre tenen: suprimir l’autogovern, empresonar i emmordassar la voluntat d’un poble”, els ha recriminat Gómez del Moral.

De fet, el diputat republicà ha insistit que el context de repressió i d’”anormalitat democràtica” han marcat les eleccions d’aquest abril i ha recordat que els ciutadans han situat cinc presos polítics a les institucions espanyoles. “Oriol Junqueras ha guanyat les eleccions i porta 552 dies a presó; Raül Romeva és el senador més votat i porta 443 dies empresonat”, ha lamentat.

En aquest context, Gómez del Moral ha recordat que la repressió “ha continuat” els últims amb les decisions “arbitràries” de la Junta Electoral Central, i amb citacions a alcaldes per l’1-O i al president de la Generalitat, Quim Torra, pels llaços grocs. I també en el cas dels processats pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, una trentena de persones a qui es demana una fiança “com a venjança” pel referèndum.

Els volen arruinar la vida. Quan hi ha repressió, omplim les urnes; i quan hi ha repressió econòmica omplim la caixa de solidaritat”, ha reclamat Gómez del Moral.