Terricabras i Maragall estrenen escó a Estrasburg

Els diputats de la coalició ERC-NECat-Catalunya Sí participen de la sessió inaugural del Parlament Europeu

Els diputats de la coalició ERC-NECat-Catalunya Sí han participat de la sessió inaugural de la VIII Legislatura al Parlament Europeu. El President de l'Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, ha qualificat 'd'històrica' la fita del sobiranisme català en trobar-se representant aquesta legislatura 'en tota la seva pluralitat'.

Ernest Maragall ha afirmat que 'des del grup Verds/ALE hem de saber guanyar-nos la comprensió i el suport a l'aspiració catalana, al mateix temps que afegim contingut renovador a les institucions europees'.


Votació de Presidents i Vicepresidents del Parlament Europeu

Maragall i Terricabras han votat a favor de l'eurodiputada austríaca del grup Verds/ALE, Ulrike Lunacek, per ocupar la Presidència de l'Eurocambra. Terricabras ha volgut reconèixer la seva lluita a favor 'dels drets i llibertats a Europa i al seu país'. El vicepresident dels Verds/ALE s'ha mostrat convençut que Lunacek era la candidata idònia per 'donar batalla als partits de la Gran Coalició que han fet President Schulz i votaran Juncker d'aquí dos setmanes'.

Per la seva banda, Maragall ha remarcat que: 'Lunacek personifica la genuïna funció representativa del Parlament. Ha de ser la veu i el vot dels ciutadans lluny dels acords privats entre Estats i partits, lluny del repartiment de càrrecs entre el Parlament i la Comissió Europea'.

Els eurodiputats de la coalició ERC-NECat-Catalunya Sí seran membres de les següents comissions parlamentàries:

Josep-Maria Terricabras: Afers Constitucionals (AFCO) com a titular i Llibertats Civils, Justícia i Afers d'Interior (LIBE) i Peticions (PETI) com a membre suplent.

Ernest Maragall: Industria, Energia i Recerca (ITRE) com a titular i Cultura i Educació (CULT) i Pressupostos (BUDG) com a suplent.

Aquestes comissions parlamentàries són les escollides per portar a terme el programa electoral de la coalició, dirigit a portar dues reivindicacions bàsiques al Parlament Europeu: el nou país i l'Europa nova.