Un referèndum, acabar amb els privilegis i una renda garantida de ciutadania, les tres propostes de resolució d'ERC

ERC-Catalunya Sí ha presentat tres propostes de resolució després del debat de Política General. ERC demanarà a la resta de grups que facin una aposta per la transparència i la democràcia. És per això que sol•licita acabar amb els privilegis, permetre convocar referèndums i la creació d'una Renda Bàsica.

La primera resolució presentada per ERC aposta pel dret a decidir i perquè es facin les modificacions oportunes per permetre convocar lliurement referèndums sobre els temes que es vulguin i sense necessitat d'autorització estatal prèvia. També busca que els referèndums sigui vinculants, no només consultius.

La segona de les propostes busca la supressió de privilegis polítics i despeses sumptuàries del poder públic. És per això que es demana un informe que abans de 6 mesos permeti tenir dades sobre: l'ús de mitjans oficials per al transport dels càrrecs públics, el transport i allotjament d'alta gamma per a càrrecs públics, l'ús exclusiu d'espais públics per a càrrecs públics, la pensió vitalícia per alguns càrrecs públics, l'ús de targetes de crèdit de càrrecs públics, la realització de regals institucionals i de protocol, la celebració d'actes i convits institucionals i el cobrament de dietes.

Finalment, la tercera proposta és la creació d'una renda garantida de ciutadania. Una proposta que busca declarar que la Lluita contra la Pobresa ha d'esdevenir una prioritat absoluta i reclama crear una Renda Garantida de Ciutadania que permeti garantir una vida digna als ciutadans i ciutadanes que viuen sota el llindar de la pobresa. L primera resolució presentada per ERC aposta pel Dret a decidir i per tal que es facin les modificacions legals oportunes per permeti convocar lliurement referèndums sobre els temes que vulguin sense necessitat d'autorització estatal prèvia i que aquests siguin vinculants i no consultius.