Alberich: ‘El debat del burca vol tapar el desmantellament de les polítiques de dones’

La secretaria de la dona d’Esquerra, Ester Alberich, ha considerat que ‘el fet que el debat sobre l’ús del burca sembli la gran proposta amb motiu del 8 de maig, demostra que és només una cortina de fum que vol tapar el desmantellament de les polítiques de dones’.

Alberich ha assegurat que ‘el tema del burca és, efectivament, un cas de violència masclista. Ara bé, de la mateixa manera que en casos d'altres tipus de violència no s'assenyala la violentada sinó el violent, perquè no es fa així en el cas del burca?’

Segons la secretaria de la dona, ‘no té cap sentit retallar recursos pressupostaris i institucionals en matèria de violència masclista i en canvi sortir en el cas de la regulació del burca o la prostitució’. ‘La desigualtat és estructural, i són molts els problemes que cal afrontar, però és en el marc de la llei dels drets de les dones a eradicar la violència masclista que s'ha de concebre aquesta qüestió’, ha recordat.

‘Les polítiques de dones han de tenir una voluntat transformadora, no de pedaç’ ha afirmat Alberich, que es pregunta si més enllà de propostes com la del burca ‘es preveu l'actualització del Pla de polítiques de dones de la Generalitat, que ja ha finalitzat el termini del vigent’. Alberich també ha reclamat que es tiri endavant ‘el projecte de llei de nova ciutadania i d'igualtat efectiva de dones i homes que va passar per Govern’ i que expliquin ‘com és que han aturat el Pla estratègic dels usos i la gestió dels temps de la vida quotidiana 2008-2018’.

Etiquetes