Capella: “Volen demolir la immersió lingüística per evitar la inclusió social”

La senadora d’Esquerra Republicana, Ester Capella, ha intervingut aquesta tarda en la Comissió General de les Comunitats Autónomes al Senat espanyol.
Capella ha acusat a Wert de fer una Llei on “el primer i gran objectiu de la LOMQUE, és demolir el sistema d'immersió lingüística vigent a Catalunya, un model d'èxit, tant pel que fa a l'aprenentatge del català i el castellà, com pel que fa a la inclusió social”.

Capella ha recordat que la Comissió Europea ha avalat i recomana la generalització a l'Unió Europea del model d’immersió que combat un govern que “està atrapat i és víctima d'allò que diuen combatre: el nacionalisme ranci, centralista i homogeneïtzador”. Vostès practiquen allò de "en España y en Español".

Capella ha recordat que “amb la LOMQE llengua i literatura catalana és converteixen en assignatures no obligatòries, mentre que la llengua i literatura no pròpia esdevé obligatòria’ per preguntar-se després “qui exclou a qui? Qui expulsa a qui?”.

“En definitiva, fan un projecte de llei, fruit de l’ofensiva nacionalitzadora, de la voluntat d'imposició, un projecte de llei que vulnera les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria educativa. Volen deixar-nos sense competències en matèria d'ensenyament amb un projecte de llei segregador, mercantilista, privatitzador, antidemocràtic, recentralitzador, adoctrinador i sexista”, ha afegit.

Per acabar dient que “venceran però no convenceran. Guanyarem!”