La portaveu del Grup Republicà al Parlament, Anna Caula, a punt de fer la roda de premsa
La portaveu del Grup Republicà al Parlament, Anna Caula, a punt de fer la roda de premsa

La portaveu del Grup Republicà ha animat tots els grups parlamentaris compromesos amb la democràcia i el respecte als drets humans a sumar-se a la moció

La portaveu del Grup Republicà, Anna Caula, ha anunciat avui en roda de premsa que els republicans han presentat una moció subseqüent a la interpel·lació que va presentar el diputat Marc Sanglas en el darrer ple sobre els drets civils i polítics dels membres de la sindicatura electoral del referèndum de l’1-O. La moció insta el ple del Parlament a:

  • Mostrar el seu suport als membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya, Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina, per qui la Fiscalia sol·licita 2 anys i 9 mesos de presó en base acusacions de desobediència i usurpació de funcions.
  • Constatar que totes les seves actuacions es van dur a terme d’acord amb la legislació vigent i que l’acusació és indignant i desproporcionada. El Codi Penal Espanyol no conté cap disposició específica que prohibeixi l’organització de referèndums. El seu enjudiciament és espuri i es basa en motius polítics, constituint una flagrant violació de drets humans.

Caula ha afegit que “el Grup Republicà anima tots els grups parlamentaris compromesos amb la democràcia i el respecte als drets humans a sumar-se aquesta moció, que l’únic que fa és recollir les demandes expressades en el manifest de suport als membres de la Sindicatura Electoral al qual s’han sumat acadèmics de tot tipus de posicions ideològiques”.

També ha denunciat que la demanda de 2 anys i 9 mesos de presó que sol·licita la Fiscalia “suposa un salt qualitatiu en la repressió, que s’estén des de la repressió del lideratge polític fins a la repressió del món acadèmic”, i ha recordat que “els membres de la Sindicatura Electoral només van complir amb tasques de control electoral que són realitzades de forma rutinària i habitual per politòlegs i juristes”.

En relació als pressupostos de la Generalitat, Caula ha volgut destacar que el Grup Republicà valora molt positivament que els diferents grups parlamentaris comencin a fer propostes, “perquè és important per al país poder aprovar els nous pressupostos i els partits no en poden quedar al marge”.

“Fa només unes setmanes semblava impossible que se’n pogués parlar i avui ja hi ha propostes sobre la taula”, ha celebrat. “Ara tocarà treballar i negociar amb totes les parts, perquè segur que és molt millor pels metges, els bombers, els professors i les famílies d’aquest país tenir nous pressupostos que no tenir-los”. Caula té clar que “han de ser uns pressupostos de caire social, amb prioritats en ensenyament, salut, treball, seguretat i Mossos”. El proper dijous es produirà la primera reunió formal entre el Govern i els diferents grups parlamentaris i la portaveu republicana està convençuda que el Govern estudiarà totes les propostes.