Francesc-Marc Álvaro, durant una intervenció a Congrés dels Diputats
Francesc-Marc Álvaro, durant una intervenció a Congrés dels Diputats

“De què tenen por els qui impedeixen que el CIS pregunti de manera regular sobre la monarquia i la figura de Felip VI?", ironitza el diputat del grup Republicà, Francesc-Marc Álvaro

El grup Republicà al Congrés ha registrat aquest dijous una proposició no de llei a la comissió Constitucional de la cambra baixa, perquè el CIS realitzi i publiqui un baròmetre monogràfic sobre el posicionament de l'opinió pública en relació amb la Corona, la Casa Reial i els membres de la Família Reial. “De què tenen por els qui impedeixen que el CIS pregunti de manera regular sobre la monarquia i la figura de Felip VI? És una anomalia democràtica que la ciutadania no sigui preguntada sobre el cap de l’Estat”, explica el diputat republicà, Francesc-Marc Álvaro. “Des d’ERC entenem que Espanya no pot repetir que és una democràcia plena mentre es mantingui una sobreprotecció escandalosa sobre la família reial i tot el que té a veure amb l’anacronisme de la Corona borbònica”, recorda.

Els republicans plantegen també que, als baròmetres periòdics del CIS, es pregunti sobre quin és el model de cap de l’Estat preferit per la ciutadania -monàrquic o republicà- i que s’incloguin valoracions sobre simpaties i grau de coneixement en relació amb altres altres institucions de l’Estat, com ara la Presidència del Govern espanyol, el Govern, el Congrés dels Diputats, el Senat, el Tribunal Constitucional, el Consell General del Poder Judicial i el Consell d'Estat.

Finalment, proposen presentar a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats les conclusions i resultats finals de l'estudi abans de la finalització de l'actual període de sessions.

Etiquetes