Francesc-Marc Álvaro, durant una intervenció al Congrés / Congreso de los Diputados
Francesc-Marc Álvaro, durant una intervenció al Congrés / Congreso de los Diputados

La mesura, que s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups menys del PSOE i VOX, demana la creació d’un fons estructural públic per a l’acadèmia de la llengua aranesa

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una mesura encapçalada per Esquerra Republicana que reclama a l'Estat incrementar els recursos públics destinats a defensar i potenciar la llengua aranesa. "Això equipararia l'acadèmia de la llengua aranesa a les altres corporacions com la Reial Acadèmia Espanyola o l’Institut d’Estudis Catalans", ha declarat el diputat republicà al Congrés, Francesc-Marc Álvaro.

Aquesta proposta ha comptat amb els vots favorables de tots els grups parlamentaris menys de VOX, que ha votat en contra, i el PSOE, que s’ha abstingut. “Lamentem que els socialistes no hagin donat suport a aquesta mesura, que és bona i molt important per al futur de llengua aranesa”, ha ressaltat el diputat republicà.

Actualment, l'Institut d'Estudis Aranesos ja rep finançament per part de la Generalitat de Catalunya i del Consell General de l'Aran, però amb els recursos estatals obtindria uns fons necessaris per seguir emparant i potenciant la llengua aranesa. "És important que dotem aquest organisme del màxim nombre de recursos possibles per tal de defensar tant com puguem una llengua com l'aranès", ha conclòs el diputat republicà.