Jordi Salvador, durant una intervenció al Congrés / Congrés dels Diputats
Jordi Salvador, durant una intervenció al Congrés / Congrés dels Diputats

Jordi Salvador: “No podem permetre que milers de persones visquin en les més greus condicions de precarietat i vulnerabilitat a causa de la seva situació administrativa irregular”

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts, amb el vot favorable d’Esquerra Republicana, admetre a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que obliga al govern de l’Estat, en un màxim de 6 mesos, a regularitzar totes aquelles persones immigrades que es trobin en situació administrativa irregular i que portin en territori estatal des d’abans del dia 1 de novembre de 2021.

Davant d’això, el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Jordi Salvador ho ha celebrat afirmant que per a totes aquelles persones que afecta positivament aquesta llei avui és un dia “històric”. “No podem permetre que milers de persones visquin en les més greus condicions de precarietat i vulnerabilitat a causa de la seva situació administrativa irregular”, ha asseverat.

Salvador ha subratllat que la regularització d’aquestes persones és una qüestió de “justícia, humanitat i pragmatisme”. “Aquestes persones són treballadors i treballadores que es troben exclosos dels drets més bàsics, com ara l'accés a la sanitat, a l'educació i al treball digne”, ha defensat.

Aquesta ILP ha comptat amb un ampli acompanyament social amb més 900 organitzacions que hi han donat suport, entre elles Esquerra Republicana, però també sindicats, ONG o entitats veïnals, entre d'altres, que han treballat de valent per ajudar a recollir les més de 600.000 signatures assolides que han servit per portar les iniciatives a les Corts estatals.

Jordi Salvador ha sostingut que les administracions no poden seguir "ignorant" les necessitats i els drets de milers de persones als nostres pobles perquè, a més a més, mantenir a persones en situació irregular les exposa, segons ha dit, a "l'explotació laboral i la vulneració dels drets més bàsics".

Finalment, el diputat republicà ha recordat que cal no oblidar la contribució que totes les persones immigrades fan a la riquesa cultural i social dels nostres països: "La diversitat és un valor positiu que enriqueix les nostres societats i ens fa més forts com a pobles".