L'Executiva Nacional proposa una segona secretaria general adjunta d'Estratègia, Comunicació i Coordinació institucional amb Juli Fernández al capdavant

La direcció dels republicans planteja que Alba Camps assumeixi una nova secretaria de Coherència Política i que Raquel Sans acompanyi Marta Vilalta en les funcions de portaveu del partit

L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana, reunida aquest dimecres, ha proposat al diputat al Parlament, exconseller de Territori i exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que assumeixi una segona secretaria general adjunta d’Estratègia, Comunicació i Coordinació Institucional, de nova creació. Aquesta nova secretaria general adjunta se suma a la que encapçala la també portaveu al Parlament, Marta Vilalta.

Després de les eleccions municipals celebrades el passat 28 de maig, l'Executiva planteja el reforçament de la direcció per tal d’afrontar amb majors garanties i fortalesa l’acció política general, i tant la cita de les eleccions generals del proper 23 de juliol, com la segona meitat de la legislatura catalana i l’inici del mandat a ajuntaments i ens supramunicipals.

Així, l’Executiva republicana ha proposat també la creació d'una secretaria de Coherència Política que depengui de l'àrea de Coordinació Institucional, una figura que s’inspira en l'experiència de partits europeus que ja l'incorporen de fa temps. La direcció ha encarregat aquesta responsabilitat a la fins ara secretària de Política Municipal i Projectes Transversals, Alba Camps. Camps ha estat qui ha elaborat les polítiques marca d’Esquerra Republicana en l’àmbit municipal, treballant precisament en dotar de transversalitat i coherència política tota l’acció del partit en l’àmbit municipal. Per això, el partit li encomana ara treballar en el mateix sentit en l’àmbit nacional.

Per últim, i amb la voluntat de potenciar, ampliar i diversificar la pluralitat de les veus representatives de l’organització, l'Executiva Nacional proposa que a les funcions de portaveu del partit s'hi sumi, juntament a la també portaveu al Parlament, Marta Vilalta, la diputada al Parlament i actual vicesecretària general de Feminismes i LGTBI, Raquel Sans.

Aquests canvis hauran de ser ratificats pel Consell Nacional que Esquerra Republicana celebrarà aquest divendres, 16 de juny. Amb tot, la resta de l'estructura de l'Executiva Nacional manté les funcions i les àrees de treball tal com van ser aprovades al Congrés Nacional celebrat el passat mes de gener.