Raquel Sans en roda de premsa / Marc Puig
Raquel Sans en roda de premsa / Marc Puig

Coneix la cap de llista d’Esquerra Republicana a Tarragona per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Raquel Sans, vicesecretària general de Feminismes i LGTBI, portaveu d’Esquerra Republicana i diputada al Parlament de Catalunya va néixer el 1980 a Valls. És llicenciada en Periodisme amb un postgrau en Periodisme Sociolaboral a la UAB i té un màster en Formació de Professorat de Secundària especialitzat en llengua i literatura espanyola.

La seva trajectòria professional s’ha concentrat en mitjans de comunicació locals i nacionals així com institucions, havent desenvolupat tasques de gestió cultural a l’Ajuntament de Tarragona i sent cap de gabinet de la Delegació de la Generalitat al Camp de Tarragona entre 2015 i 2017, quan es va aplicar l’article 155 a Catalunya.

En el seu vessant més personal, avui et descobrim 5 coses que potser no saps d’ella:

  1. Va decidir fer el pas endavant a la política en veure tota la repressió que va partir la gent l’1 d’octubre. Des de llavors, ha recorregut un llarg camí on ha trobat companys de viatge com Pere Aragonès, “que treballen per millorar el dia a dia de la gent i que s'hi deixen la pell de manera honesta i compromesa”. Per Sans, això és el que la fa creure que podem avançar i construir un país millor.
  2. És castellera pràcticament des que va néixer i per ella fer castells és ‘casa’. És una apassionada d’aquest esport i l’ha practicat amb la seva gent, la seva família i els seus amics. Forma part de la colla Joves Xiquets de Valls.
  3. El seu menjar català preferit són, sense cap mena de dubte, les faves catalanes, en especial les que cuinava la seva àvia. Li agraden acabades de collir, amb botifarra negra i cansalada.
  4. El seu referent és Carme Forcadell, a qui va visitar cada setmana durant tres anys i mig mentre estava la presó. És la seva amiga però, per sobre de tot, la considera una dona amb valors republicans, que creu en la independència d'aquest país, que treballa de veritat per la unitat de l'independentisme i que, a més, treballa pels drets de totes les dones, independentment del seu origen i els recursos que tinguin.
  5. El seu lloc preferit de Catalunya és on està la seva gent, que es troba entre Tarragona i Valls.

Etiquetes