Raquel Sans durant la roda de premsa / ACN.
Raquel Sans durant la roda de premsa / ACN.

La portaveu republicana ha respost a les declaracions del ministre de Transports on assegurava que l’ampliació de l’aeroport es farà si governen a la Generalitat

La portaveu d’Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha assegurat aquest matí en roda de premsa que el PSOE “ens dona la raó”, fent referència a les declaracions del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Óscar Puente, assegurant que l’ampliació de l’aeroport es decidirà a Madrid i no des de Catalunya en el cas que governi Salvador Illa. “Ens donen la raó quan diem que el senyor Illa seria és el delegat de la Moncloa si arribés al govern de la Generalitat”, ha afegit. De fet, Sans ha alertat que les eleccions del proper 12 de maig serviran per decidir si les decisions que afecten Catalunya es prenen a Catalunya "o es decideixen des de Madrid".

En aquest sentit, Sans també ha destacat que en el debat electoral celebrat avui per PIMEC s’han presentat tres propostes diferents: “La proposta del senyor Illa que és Espanya; la proposta del senyor Puigdemont, és Puigdemont; que de fet no l’hem pogut sentir, a qui hem sentit és el candidat efectiu, que és el senyor Rull. I després la proposta d’Esquerra Republicana que és Catalunya i que és el país. Som els únics que estem fent propostes”, ha rebatut.

Per altra banda, respecte a les declaracions de Xavier Trias, on ha afirmat que Junts i el PSC podrien arribar a un pacte de govern segons els resultats del 12 de maig, Sans ha apuntat que “La sociovergència no es notícia, l’hem vist els darrers tres anys al Parlament quan s’ha tractat de defensar els interessos dels de sempre”.

La portaveu també ha explicat que el proper divendres, en la Diputació Permanent del Parlament, s’aprovaran dos decrets llei: un sobre la sequera i un altre sobre l’ampliació de crèdit, afirmant que “tenint en compte la irresponsabilitat d’algunes formacions polítiques que no van aprovar els pressupostos, Esquerra Republicana no abandonem i atenem les necessitats de la gent”.

Així mateix, Sans ha anunciat que si no hi ha cap novetat s’aprovaran dues declaracions institucionals també al Parlament. Una en suport a les professionals denunciades per Junts per Catalunya, en el cas del protocol contra l’assetjament, declarant que: “Hem de donar suport a les professionals i hem de defensar les eines com el protocol contra l’assetjament”; i, l’altra, per donar suport als represaliats i represaliades del Tsunami Democràtic, ha conclòs.

Etiquetes