Imatge del final de l’acte de la Festa de la República, celebrat el passat mes d’abril a les Cotxeres de Sants / Marc Puig
Imatge del final de l’acte de la Festa de la República, celebrat el passat mes d’abril a les Cotxeres de Sants / Marc Puig

El partit es reunirà aquest cap de setmana a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat en la seva Conferència Nacional per decidir quines han de ser les línies d’actuació en els propers mesos per aconseguir la victòria definitiva

Esquerra Republicana ja ha posat en funcionament tota la maquinària del partit per enllestir una nova estratègia que porti a l’independentisme a guanyar de manera definitiva i fer efectiva la República catalana. Per això, ha elaborat la ponència estratègica que es votarà i s’aprovarà aquest cap de setmana a la Conferència Nacional que se celebrarà a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. En total, hi ha més de 1.200 persones inscrites i s’han presentat més de 1.400 esmenes.

La ponència estratègica que sorgirà de la Conferència Nacional té un sol objectiu: exposar una proposta estratègica per culminar la implementació de la República catalana, que aquest octubre es va proclamar. És una proposta per fer la independència, a partir d’on som avui i després de l’1-O. Una estratègia per guanyar de manera definitiva, com han anat explicant els portaveus republicans els darrers dies.

Aquest procés engegat pels republicans demostra un cop més el dinamisme i pluralisme del partit i la voluntat de liderar el moviment per portar-lo a la victòria. Abans d’arribar al plenari de la Conferència Nacional, el text ha estat presentat i debatut a les assemblees territorials, un total de 15, del partit des d’on s’han pogut presentar totes les esmenes possibles. En total, han estat més de 1.400, la majoria de les quals han estat debatudes amb la comissió redactora i incorporades al text que es portarà a votació aquest diumenge a l’Hospitalet.

 Roger Torrent, Pere Aragonès, Marta Vilalta i Joan Tardà, a la Festa de la República, el passat 14 d’abril / ACN
Roger Torrent, Pere Aragonès, Marta Vilalta i Joan Tardà, a la Festa de la República, el passat 14 d’abril / ACN

De totes les esmenes, destaquen una part que demanava posar més èmfasi en l’1-O i, evidentment, han estat incorporades; i una altra part important que inclou una visió més clara d’igualtat i feminisme. Així, la ponència, gràcies als consensos amb la militància, combina la força de l’1 d’octubre i la necessitat de ser més forts sense renunciar a cap via democràtica i pacífica per fer la República.

Pel que fa al feminisme, el partit té molt clar que la República ha de ser per força feminista si vol tenir èxit. I és que ens trobem en un moment en el qual estem immersos dins d’una nova onada de reivindicacions feministes protagonitzada per unes noves generacions de dones que volen viure en llibertat i sense violències.

A més a més, la ponència també inclou una part referent al socialisme i a l’ecologisme: un socialisme transformador i impulsor del poder democràtic i un ecologisme compromès amb les exigències del canvi climàtic i la transició energètica. Tots aquests elements reforcen la base per donar profunditat i màxima ambició a la incorporació de milers de ciutadans que volen ser part activa en la construcció de la República catalana.

Així doncs, a partir de demà i fins diumenge al migdia, el recinte de la Farga de L’Hospitalet de Llobregat acollirà fins a sis taules de debat a més de la presentació de la ponència i el debat i les votacions de les esmenes. Es pot consultar el programa aquí.