Marta Vilalta, en roda de premsa al Parlament
Marta Vilalta, en roda de premsa al Parlament

El president dels republicans a la cambra apel·la al reglament i insisteix que el 'no' del tribunal és una vulneració política i una lesió a l'interès públic i al Parlament

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, ha fet arribar a la presidenta del Parlament, Anna Erra, el rebuig del TSJC per poder compaginar els plens del Parlament amb el Judici al Referèndum. I li proposa emprendre totes les accions possibles per poder assegurar tant el dret a representació política com el de participació política als seus electors.

Jové ho ha traslladat a la presidenta Erra aquest dijous després que el TSJC s'hagi oposat a canviar vuit sessions del judici que coincideixen amb plens al Parlament. Jové vol poder mantenir la tasca parlamentària mentre se celebra, a partir del 10 d'abril, el Judici al Referèndum, que l'asseurà al banc dels acusats pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació agreujada per l'1-O.

El president del grup parlamentari d'Esquerra ja va presentar dimecres recurs de súplica al tribunal i ara, en paral·lel, mou fitxa al Parlament. Per això, demana protegir els seus drets davant d'una decisió que, per Jové, vulnera el dret a exercir les funcions públiques i suposa una lesió de l'interès públic de la ciutadania, del Parlament com a institució, de la separació de poders i del principi de democràcia.

La portaveu parlamentària, Marta Vilalta, ho ha explicat en roda de premsa aquest dijous. "Activem la via judicial, amb recurs al TSJC, i via política, tant en aplicació del reglament com apel·lant a la presidenta perquè defensi els drets de Jové i trobem la manera conjuntament perquè no col·lisionin drets i per defensar-los", ha afirmat Vilalta, convençuda que es trobarà les manera de donar resposta a la petició d'empara.

En l'escrit a Erra, Jové també assenyala que la decisió del TSJC mostra un "profund menyspreu" cap a la democràcia representativa i un desconeixement del funcionament del legislatiu. Per tot plegat, Jové apel·la al reglament de la cambra que, entre d'altres, preveu tant el dret com el deure dels diputats d'assistir als plens.

  Jové trasllada a Erra el rebuig del TSJC per compaginar els plens al Parlament i el judici al referèndum