ERC valora positivament que s’anul·li l’adjudicació de l’ABS de l’Escala i s’hagi de tornar a fer el concurs

ERC considera que és un pas perquè no es privatitzi i s’adjudiqui la gestió a una empresa amb ànim de lucre com era Eulen

La diputada d’ERC, Alba Vergés, portaveu a la comissió de Salut del Parlament, ha mostrat la seva satisfacció per l’anul·lació de la concessió de la gestió de l’ABS de L’Escala a l’empresa Eulen. Vergés assegura que ‘cal garantir que al nostre sistema sanitari l’atenció a les persones segueixi sent el principal objectiu i no ha d’estar basat en cap cas en l’ànim de lucre i l’obtenció del màxim benefici econòmic seguint criteris estrictament empresarials’. La diputada d’ERC ha destacat que ‘ens preocupa que en els serveis públics es perdi, o passi a ser secundari, aquest objectiu únic d’oferir un bon servei a la ciutadania i aquesta ha de ser la premissa de les bases del futur Pacte Nacional de Salut’.

El diputat d’ERC al Parlament de Catalunya per Girona, Roger Torrent, ha valorat positivament que s’anul·li l’adjudicació de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala i s’hagi de tornar a fer el concurs perquè segons l’Òrgan administratiu de recursos contractuals de Catalunya s’ha estimat parcialment que les bases no estaven bé.

ERC ja va mostrar des d’un principi el desacord i rebuig de l’adjudicació d’aquest centre a l’empresa Eulen, una empresa amb ànim de lucre sense experiència en la gestió sanitària. ‘Aquesta adjudicació obria les portes al mercadeig i a la privatització de la sanitat pública catalana i això no es pot permetre’, ha explicat Torrent. ‘Defensem que en els concursos d’adjudicació de la gestió de la sanitat pública hi ha d’haver clàusules socials per evitar casos com aquest i perquè això no es torni a repetir’.

‘El model que defensem des d’ERC és el model d’una sanitat pública, de qualitat, que eviti la fractura social i la creació d’usuaris de segona. Creiem que és important que hi hagi una taula de contractació amb representants professionals del sector perquè puguin fer una valoració objectiva a l’hora d’adjudicar-ne la gestió’, ha afegit Torrent.

Etiquetes