Vergés ha atès els mitjans acompanyada dels consellers Balcells i Serret, així com de dirigents d'Esquerra Republicana.
Vergés ha atès els mitjans acompanyada dels consellers Balcells i Serret, així com de dirigents d'Esquerra Republicana.

Esquerra Republicana veu persecució política d'aquestes entitats policials contra Salut i insisteix que es van prendre les decisions d'acord amb els criteris de vacunació

La vicepresidenta primera del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat aquest divendres al jutjat número 17 de Barcelona la gestió del Govern de la Generalitat durant la pandèmia de la Covid-19. Ho ha fet en el marc de la instrucció del cas, declarant de forma voluntària després que el jutge decidís al novembre investigar-la.

Vergés ha argumentat que les acusacions dels sindicats i les agrupacions de cossos policials espanyols "no tenen fonament", i en aquest sentit ha reiterat que la campanya de vacunació del Govern es va aplicar seguint els criteris tècnics fixats en cada moment i amb l'objectiu final de vacunar a tota la població prioritzant la més vulnerable davant la Covid-19. Així, Vergés ha defensat la tasca de la conselleria i de tot el personal de Salut durant la campanya de vacunació, que, com ha dit, va ser "un èxit col·lectiu possible gràcies a la dedicació de tot el personal de Salut i l'esforç de tota la societat".

La vicepresidenta primera del Parlament ha arribat acompanyada del conseller de Salut, Manel Balcells, i de la d'Exteriors, Meritxell Serret, així com destacats membres d'Esquerra Republicana, com la visececretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva, Marta Vilaret, o el diputat Jordi Albert, que han mostrat el suport del Govern i dels republicans a la gestió de la pandèmia i de la vacunació per part de la conselleria de Salut.

Esquerra Republicana trasllada, doncs, tot el suport tant a Vergés com a la resta d'investigats injustament per la vacunació de la Covid19, i acusa els sindicats promotors de la querella d'instigar persecució política davant d'uns fets que se cenyeixen als criteris tècnics: Esquerra Republicana recorda en aquest sentit tant les dificultats de coordinació burocràtica per al cens d'aquests agents com les indicacions del ministeri espanyol respecte de la vacunació amb Astrazeneca amb canvis de criteri recurrents.

Per tot plegat, Esquerra manté que aquesta causa contra els exresponsables de Salut és injusta i hi veu intencionalitat i persecució ideològica contra dirigents independentistes. Els republicans lamenten que es judicialitzi amb mala fe i de forma política la gestió de la pandèmia que va fer el Govern, guiada pel criteri mèdic dels experts i en un context d'incertesa global extraordinària. De fet, i malgrat tot això, l'OMS-Europa va reconèixer públicament el 2022 l'èxit de l'estratègia de vacunació contra la Covid-19 del Departament de Salut a Catalunya.

Davant la persecució política de sindicats i agrupacions de cossos policials, tot el suport a l'exconsellera @albaverges i tot el personal de Salut. La vacunació de la Covid-19 va seguir els criteris tècnics fixats per tal de vacunar a tothom, començant pels més vulnerables. pic.twitter.com/24XjXuqEad
— Esquerra Republicana (@Esquerra_ERC) January 12, 2024

Etiquetes