El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja i el conseller de Salut, Manel Balcells en roda de premsa
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja i el conseller de Salut, Manel Balcells en roda de premsa

Conseller Balcells: “És una decisió transcendent que estem segurs que millorarà molt la seva qualitat de vida i la seva atenció”

El Govern ha anunciat la posada en marxa d’un pla d’actuació específic pel que fa als equips d’atenció primària (EAP), que, a partir d’ara, atendran directament les persones que viuen en residències de gent gran. “És una decisió transcendent, que canvia l'atenció de persones fràgils i que estem segurs que millorarà molt la seva qualitat de vida i la seva atenció”, ha assegurat el conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu.

Aquest nou model forma part del desplegament de l’atenció integrada social i sanitària per part de les conselleries de Drets Socials i Salut a totes les residències, que suposarà la incorporació de 117 metges, 130 infermeres i compta amb una partida de 15 milions d'euros. La implementació és durà a terme en el termini d’un any i començarà en els pròxims mesos pels equips que ja tenen un grau de coordinació elevat amb les residències, que representen el 72% del total.

“Per a les persones que viuen en una residència, allò és casa seva, és el seu domicili habitual. Per tant, han de tenir la cobertura necessària, suficient, des dels equips d'atenció primària com qualsevol ciutadà o ciutadana que viu a casa seva”, ha explicat el conseller Balcells.

La iniciativa té com a objectiu fomentar l’actuació conjunta entre els professionals de l’EAP i els professionals propis de les residències; d’aquesta manera es preveu que tots els professionals propis de les residències continuïn desplegant les funcions de cures i les vinculades al funcionament del centre i que treballin de manera coordinada i integrada amb els EAP i el conjunt del sistema de salut.