Torrent: 'No reconeixem l'autoritat de la monarquia; i per això avui i cada vegada que gosin trepitjar Catalunya els direm que no tenim rei'

Els republicans organitzen un acte de campanya on s'havien entregat els premis Príncep d'Astúries

Esquerra Republicana ha tornat a rebutjar la monarquia just el dia que Felip VI és a Barcelona. De fet, el president del Parlament, Roger Torrent, ha advertit que els republicans no en reconeixen la legitimitat. "L'autoritat no es guanya amb porres, es guanya a les urnes. No reconeixem l'autoritat d'un senyor que avala la violència de l'1-O, que no demana perdó pel discurs del dia 3-O, ni respecta la voluntat de decidir el futur del país. No reconeixem l'autoritat de la monarquia; i per això avui i cada vegada que gosin trepitjar Catalunya els direm que els catalans i les catalanes no tenim rei", ha assegurat Torrent.

Ho ha dit des de l'auditori de Girona, just l'espai des d'on s'havien entregat els premis Príncep d'Astúries, un acte que avui s'han traslladat a Barcelona. "Quin contrast amb el que fem avui aquí: on havíem donat els premis del príncep avui fem un acte republicà", ha constatat el regidor republicà Quim Ayats en una crida a no regalar cap vot a les urnes als partits "de la repressió".

De fet, el cap de llista dels republicans a les eleccions del 10N, Gabriel Rufián, ha advertit que l'únic obstacle a la gran coalició de socialistes amb PP i Cs és el republicanisme català i Esquerra Republicana. "El PSOE, cada vegada que pot escollir, que se sent fort, escull la pitjor opció. La mala notícia és que Pedro Sánchez no té principis. La bona, que com qualsevol persona que no té principis, si és derrotat a Catalunya seurà en una taula de diàleg i negociació", ha afirmat Rufián.

Tot plegat ho han dit acompanyats de la cap de llista per Girona, Montse Bassa, que ha advertit a Sánchez que la independència és irreversible. "Senyor Sánchez: Aquí no hay ningún problema de convivencia, aquí hay un problema de democracia", ha assegurat abans de sentir la veu de la seva germana Dolors.

"S'ha demostrat que va ser un judici polític; ens volen fer creure un relat que no existeix. Sabem què va passar l'1-O i on volem anar: les urnes sempre són la solució", ha afirmat l'exconsellera.

  Torrent: 'No reconeixem l'autoritat de la monarquia; i per això avui i cada vegada que gosin trepitjar Catalunya els direm que no tenim rei'