Reunió de la Comissió executiva del Consell Català de l'Empresa
Reunió de la Comissió executiva del Consell Català de l'Empresa

Empresa i Treball ha destinat prop de 800 milions d’euros a transformar el model industrial a Catalunya, sumats als 1.400 milions d’euros executats des de la seva aprovació

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat en la Comissió executiva del Consell Català de l’Empresa que "el Pacte Nacional per a la Indústria és una eina eficaç i efectiva”, una política de país per sobre de les conjuntures polítiques, retraient a la resta de formacions polítiques no haver aprovat els pressupostos, ja que, d’aquesta manera, “molts grups parlamentaris han demostrat que per a ells no és una prioritat de país”.

Torrent ha avançat que el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 (PNI) ha aconseguit el 2023 una execució pressupostària de 786,39 milions d’euros, un 97% de la quantitat prevista, que se sumen als 1.400 milions d’euros executats des de setembre de 2022.

Amb els objectius principals de transformar el model industrial a Catalunya i promoure una indústria més digitalitzada, innovadora, sostenible i generadora d’ocupació de qualitat, el Pacte Nacional per a la Indústria es divideix en cinc àmbits temàtics.

 El conseller Torrent en la Comissió executiva del Consell Català de l'Empresa
El conseller Torrent en la Comissió executiva del Consell Català de l'Empresa

Així, l’àmbit de Sostenibilitat, Energia i Economia Circular és el que ha tingut un percentatge d’execució més elevat, un 135,7%, per davant de Digitalització, Indústria 4.0, Innovació i Internacionalització, amb un 107,6%.

Ocupació de qualitat, condicions de treball i formació de les persones treballadores a la indústria ha executat el 97,8% del seu pressupost, mentre que a Finançament i dimensió empresarial l’execució ha estat del 81,9%. Finalment, en l’àmbit d’Infraestructures i sòl industrial s’ha executat el 46,6% a causa del canvi d’estratègia en algunes execucions previstes.