Esquerra reivindica les emissions de TV3 al País Valencià també al Congrés dels Diputats

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha preguntat avui durant la sessió de control al govern espanyol sobre la fi de les emissions de TV3 al País Valencià. Ridao ha recordat que ‘TV3 s'ha vist al País Valencià durant 25 anys gràcies a la societat civil, tot i les dificultats de la situació de setge permanent dels governs de l'Estat i de la Generalitat Valenciana’. 'És paradoxal que en ple segle XXI, a l'era de la globalització, a Alzira es pugui veure Al Jazeera i en canvi un govern autoritari hagi decidit posar fi a les emissions de TV3 per raons polítiques i electoralistes', ha dit.

Segons Ridao, el govern valencià ha tallat les emissions 'simplement perquè TV3 emet en la llengua pròpia de València' i perquè 'TV3 és sentida com una televisió pròpia per molts valencians'. Es tracta, ha dit, 'd'un atemptat de signe autoritari contra la informació i la llibertat d'expressió, i sobretot contra la llengua i la cultura catalanes'. 'Queda clar que Camps, com un Berlusconi qualsevol, no només utilitza les lleis a la seva mesura, sinó que a més distreu l'atenció dels seus múltiples problemes judicials amb una nova ofensiva de catalanofòbia, que li és tan rendible', ha sentenciat.

Per aquest motiu ha demanat al govern espanyol que no s'inhibeixi i cedeixi l'espai radioelèctric de l'Estat per fer possible l'intercanvi. Ridao, que ha recordat que el govern de Zapatero té bloquejada al Congrés una iniciativa popular sobre aquesta qüestió, ha demanat a Jáuregui que 'per vergonya i per dignitat faci alguna cosa'.

Tan bon punt Ridao ha pres la paraula, els diputats d’Esquerra Joan Tardà i Francesc Canet han desplegat dues pancartes on s'hi podia llegir: 'Llibertat d'expressió. Sí a la TV3', com resa la campanya que Acció Cultural del País Valencià du a terme des de la prohibició de les emissions.

La vicepresidenta primera del Congrés, Teresa Cunillera, ha demanat si us plau als dos diputats que retiressin immediatament les pancartes. Per la seva banda, el ministre de la Presidència, Ramon Jauregui, ha assegurat que el seu executiu no té res a dir sobre les emissions de TV3 al País Valencià, i ha apuntat que el fet que la televisió pública catalana es vegi en aquest territori depèn d'un conveni signat entre els dos governs que ho faci possible i que hi hagi reciprocitat. 'Aquestes dues condicions es poden produir perfectament', ha dit, i 'correspon a les dues comunitats establir-ho', ha finalitzat.