Esquerra Republicana demana a Madrid paralitzar les prospeccions petrolieres

Avui matí el president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, i el diputat del partit a Madrid, Joan Tardà, han presentat en roda de premsa una Proposició No de Llei registrada ahir capvespre al Congrés dels Diputats per tal de paralitzar l’autorització i l’execució de qualsevol prospecció petroliera al mar Mediterrani.

Segons Joan Tardà, “demanem aturar les prospeccions, alarmats per la transcendència d’un projecte que podria hipotecar el sector turístic, afectar al sector pesquer, i malmetre l’ecosistema d’una àrea de més 100 000 km2”. Tardà ha assegurat que “Des del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, amb aquesta iniciativa, garantim traslladar el debat a la Comissió d’Indústria per tal de fer possible que el consens social i polític a les illes Balears i al País Valencià; de rebuig a les prospeccions petrolieres es pugui reproduïr al Congrés del Diputats. En conseqüència exigim al PSOE i al PP defensin a Madrid el mateix que defensen al nostre territori.”

Així Mateix, Lladó ha assegurat que “aquest projecte va ser autoritzat pel Partit Socialista i el manté el Partit Popular, en aquest sentit podem dir que PPSOE ens perfora. Ja ens perfora la butxaca en quedar-se el 48% dels imposts derivats de l’economia insular com per ara, a sobre, perforant el nostre subsòl posar-la en un perill evident. No és necessari recordar que fa tan sols tres anys un projecte de la mateixa natura va provocar un dels majors desastres naturals de la història al Golf de Mèxic. Els diputats balears del Partit Popular i del Partit Socialista tindran l’oportunitat de fer a Madrid allò que prediquen a les nostres illes. Tot i que malauradament ens temem que seguiran actuant com Dr. Jekyll i Mr Hyde”.

Etiquetes