Esquerra Republicana denuncia a Madrid que la Guàrdia Civil d’Inca agredeix catalanoparlants

Avui matí el grup d’Esquerra Republicana ha formulat una bateria de preguntes parlamentàries al Govern de l’Estat en motiu de les detencions , vexacions i agressions sofertes per Jordi Alegre i Enric Alcover a la Delegació de la Guàrdia Civil d’Inca pel sols fet d’utilitzar la llengua catalana.

Les preguntes formulades narren que els dos ciutadans en moments dirents dels darrers mesos foren detinguts, denunciats i vesxats després d’haver intentat tramitar una denúncia en llengua catalana. En el cas d’Enric Alcover fou agredit a la cara per part d’un guardia per no haver volgut cridar “Viva el Rey”.

Esquerra ha formunlat al Govern Espanyol les següents preguntes:

- Té coneixement el Govern que en el Corté de la Guardia Civil d’Inca s’agredeix de manera sistemàtica a catalanoparlants pel simple fet de ser-ho?

- Quines messures pensa prendre el govern davant aquests fets? Pensa obrir una investigació?

- Actua la Guàrdia Civil a Balears en base a la paciència de Delegat de Govern, José Maria Rodríguez, o ho fa d’acord amb l’ordenament jurídic?

El president d’Esquerra Republicana a Mallorca Joan Lladó ha declarat al respecte que “la repressió cap als mallorquins està creixent de manera exponecial. L’Estat no ens accepta com a iguals. Ens usurpa els recursos i preten anorrear la nostra identitat. I ho fan de cada pic d’una forma més transparent i clara. És per això que cada cop hem de dir de manera més nítida que volem la independència. Aquestes agressions són un argument més dels que fonamenten els nostres desitjos”.