Esquerra Republicana defensa al Congrés garantir serveis bancaris a tots els municipis catalans

Orobitg és un dels tres diputats que el Parlament ha enviat a Madrid per la llei que vol posar fi a l'exclusió financera

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana ha defensat aquest dimarts que a tots els municipis del país la gent tingui assegurat l'accés als serveis bancaris. Així ho ha reclamat el diputat i portaveu adjunt del republicans al Parlament, Jordi Orobitg, que és un dels tres diputats que ha intervingut al Congrés dels Diputats on arriba ara la llei catalana.

En concret, la sessió d'aquest dimarts ha debatut la llei de garantia del servei de caixer automàtic en els municipis en risc d'exclusió financera i de garantia en l'accés als serveis bancaris. La iniciativa va ser impulsada per Esquerra Republicana, Junts, la CUP i els comuns i es va aprovar al Parlament amb els seus vots, els del PSC, Cs i el PP, i amb el vot en contra de Vox, fa uns mesos. Un cop va superar aquest tràmit al Parlament, ara la llei s'ha incorporat a l'ordre del dia del Congrés perquè proposa modificar un marc estatal.

Orobitg ha afirmat que la lluita contra l'exclusió financera és clau per corregir desequilibris territorials i socials cada cop més a l'alça, i una eina més per afavorir l'arrelament, enlloc d'empobrir el territori de recursos. En aquest sentit, el portaveu adjunt dels republicans al Parlament ha defensat fer palanca de força per resoldre una demanda ciutadana molt àmplia davant del sector bancari, i explorar totes les vies institucionals per resoldre-ho.

De fet, Esquerra Republicana ja va presentar una proposta de resolució al Debat de política general del setembre del 2021 per denunciar l'exclusió financera. Des de llavors s'han fet dos passos concrets en aquest sentit: la llei conjunta al Parlament que ara arriba a Madrid i el pla d'oficines mòbils que promou ara el Govern.