Ernest Maragall s'ha acomiadat durant la roda de premsa d'aquest dilluns, al costat de la portaveu Raquel Sans. PAULA ROQUE.
Ernest Maragall s'ha acomiadat durant la roda de premsa d'aquest dilluns, al costat de la portaveu Raquel Sans. PAULA ROQUE.

La portaveu Raquel Sans agraeix la tasca d’Ernest Maragall, que deixa el consistori de Barcelona, pels “coneixements polítics i sobretot humans”

“Soc aquí com a ciutadà compromès amb la política i com a membre orgullós de la família d’Esquerra Republicana. Estem en un canvi d’etapa i, per tant, un bon moment per prendre decisions”. Així s’ha acomiadat aquest dilluns Ernest Maragall després de l’anunci de deixar l’acta de regidor de l’Ajuntament de Barcelona i la política professional, que formalitzarà amb el proper ple del 22 de desembre. El cap de files d’Esquerra Republicana a Barcelona ha assegurat que aquesta és una decisió meditada que ve de lluny i pensada en el si del “moment global del país, la ciutat i l’organització”.

Maragall ha insistit en el context de Catalunya i en l’oportunitat que suposa l’obertura d’una nova fase política. “Deixem enrere l’etapa de repressió i n’obrim una sota l’epígraf de la plenitud democràtica i l’autodeterminació”, ha dit el regidor de Barcelona.

En aquest sentit, Ernest Maragall ha posat en valor l’organització i ha postulat Esquerra Republicana com la millor eina per afrontar aquesta nova fase. “No hi ha cap organització política amb el mateix grau de cohesió i fortalesa interna ni amb la mateixa capacitat de prendre decisions”, ha assegurat, i ha destacat els avenços aconseguits pels republicans, també en clau nacional.

  Maragall: “Estem en un moment de canvi, però continuaré sent membre orgullós d’Esquerra Republicana”

Per la seva banda, la portaveu republicana Raquel Sans ha fet un “agraïment sincer a l’Ernest, no només polític sinó també i sobretot personal”. Així, i en nom de l’organització, Sans ha fet èmfasi en la “generositat” de Maragall i en els valors que ha aportat a Esquerra Republicana.

“La cosa no va de noms, sinó de projecte”, ha afegit la portaveu. Per això, en la mateixa línia, ha destacat la nova fase que ara s’obre per a Catalunya i per als catalans i catalanes, sobretot després dels avenços que els republicans han arrencat amb les negociacions per a la investidura del govern de l’Estat. “Celebrem que aquells que van criticar la via negociadora ara s’hi sumin”, ha dit Raquel Sans.

Etiquetes