Teresa Jordà
Teresa Jordà

Teresa Jordà: “No té cap mena de sentit que algú treballi per perdre diners”

El grup Republicà al Congrés ha registrat avui cuna proposta de llei per millorar el funcionament de la cadena alimentària que persegueix, entre altres qüestions, prohibir que els agricultors venguin a pèrdues i sancionar les pràctiques abusives dels grans distribuïdors cap als petits productors. "Aquesta llei el que ha de fer és protegir la primera de les vàlues, que és el productor i la productora, en detriment del gran distribuïdor", recorda la portaveu adjunta republicana al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà.

La norma registrada per Esquerra, també vol crear indicadors oficials en els costos de producció, que siguin el punt de partida a l'hora de formalitzar contractes justos dins del sector, que serveixin per calcular el cost real de cada aliment, i que evitin que res acabi al mercat per sota del seu cost de producció. "Tothom s'hi ha de poder guanyar la vida. Per això cal que aquesta llei equilibri les diferents vàlues de la cadena", insisteix Jordà.

​Finalment, la llei, també té per objectiu simplificar i fer més accessibles els tràmits burocràtics electrònics, flexibilitzant terminis.