Esquerra Republicana participa a les mobilitzacions del 1er de maig amb el lema 'Pels drets socials, en lluita per un nou país'

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana, acompanyat per membres de la direcció nacional del partit, així com de diputats al Congrés i al Parlament de Catalunya, ha participat aquest matí en un acte reivindicatiu davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, mostrant el lema del partit en motiu d'aquest 1er de maig: 'Pels drets socials, en lluita per un nou país'.

El president d'Esquerra Republicana ha afirmat que 'els ciutadans de Catalunya que avui es manifestin han de saber que una gran part de la responsabilitat de la situació actual correspon al govern espanyol, atès que decideix quina part dels impostos que ens cobra ens retorna als ciutadans de Catalunya'. En aquest sentit, ha afegit que 'davant d'una retallada de 3.800M€ respecte l'any passat és evident que hem de reclamar i fer sentir la nostra veu davant del govern espanyol'.

Junqueras ha recordat que 'en aquests moments la situació de l'economia i de la societat catalana és especialment desesperada i encara més per a aquella gent que no té feina'. 'Per tant', ha manifestat, 'hem de posar les nostres esperances en aconseguir les eines adequades per canviar la situació actual, i aquestes són les eines d'un Estat'.

Oriol Junqueras també ha explicat que 'hi ha comunitats autònomes que disposen del control sobre els seus propis impostos i que tenen percentatges d'atur molt més baixos que el que hi ha al nostre país. Per tant, el que necessita la societat catalana, els treballadors, aturats, empresaris, emprenedors i estudiants de Catalunya és que els recursos que nosaltres generem estiguin en mans de la nostra societat'. 'La millor inversió és posar el nostre futur en mans dels ciutadans de Catalunya i no als peus dels cavalls del govern espanyol', ha reblat.

Etiquetes