Una Catalunya independent tindria el doble de recursos per lluitar contra la pobresa

Oriol Junqueras, candidat d'Esquerra Republicana- Catalunya Sí a la presidència de la Generalitat, ha assegurat avui, després d'una reunió amb representants de la Taula del Tercer Sector Social, que 'una Catalunya independent disposaria del doble de recursos per lluitar contra la pobresa', ja que 'la Generalitat recaptaria el doble d'impostos i garantiria una millor redistribució de la pressió fiscal'.

El president d'ERC ha afirmat que 'la situació de la pobresa s'ha incrementat de manera molt alarmant els darrers anys i les enquestes diuen que gairebé el 30% de la població es troba per sota del llindar de la pobresa'. 'És especialment preocupant l'afectació a la infància i l'adolescència', ha afegit. En aquest sentit, ha apuntat que 'les retallades que han realitzat els governs de CiU i PP han empitjorat de forma molt significativa la situació dels més vulnerables'.

Davant d'aquesta situació, Junqueras ha destacat que 'ERC és la garantia del manteniment dels drets socials de la ciutadania. Volem fer un país per a tothom amb propostes socials redistributives i equitatives'. Per aquest motiu, Junqueras s'ha compromès a atendre les demandes de la Taula del Tercer Sector i impulsar un Pla Nacional per l'Eradicació de la Pobresa i les Lleis de Serveis Socials i de la Infància.