Reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts / ACN
Reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts / ACN

La mesura beneficia 110.689 llars en situació de vulnerabilitat i compta amb un pressupost de 39 milions d’euros

El Govern de la Generalitat ja ha assolit una execució del 90% de la campanya del bo social tèrmic, un programa de concessió directa d’ajuts destinat a pal·liar la pobresa energètica en persones vulnerables pel que fa al consum de calefacció, aigua calenta sanitària o cuina. Aquesta és una mesura que beneficia a 110.689 llars en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social i compta amb un pressupost total de 39 milions d’euros.

Aquesta actuació contra la pobresa energètica s’integra en el procés de transició energètica que ha iniciat Catalunya, i que compta amb la justícia i amb el compromís de no deixar ningú enrere com un dels seus eixos vertebradors. Les llars beneficiàries del bo social tèrmic són aquelles que ja ho són del bo social elèctric, i reben un pagament únic per compensar les despeses necessàries per garantir el subministrament d’energia per a usos tèrmics o per finançar actuacions d’estalvi o millores de l’eficiència energètica.

Enguany, l’import del bo social tèrmic ha oscil·lat entre els 158,35 i els 797,22 euros, en funció del grau de vulnerabilitat de cada llar i de la climatologia de la seva ubicació. En concret, s’ha fet una primera tramesa de pagaments a 97.896 famílies beneficiàries per un import total de 34,9 milions d’euros.