La justícia argentina admet a tràmit la querella per l'afusellament de Companys

La justícia argentina ha admès a tràmit la querella interposada per Esqeurra Republicana contra els crims del franquisme per l'afusellament de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys i 47 càrrecs electes de la República (45 alcaldes i dos diputats). La querella la va presentada la setmana passada el diputat Joan Tardà.
Tardà ha celebrat que "la magistrada Maria Servini hagi admès la querella per crim contra la humanitat per l'afusellament de Companys", i ha mostrat l’"agraïment profund al poble i justícia d'Argentina per haver-se declarat competent per investigar i jutjar l'afusellament del president Companys".
El diputat independentista ha afirmat que "davant la manca de sortides a l’Estat ha estat necessari reclamar la justícia universal a l’Argentina per trencar la xarxa de silencia que el franquisme i la llei d’amnistia van teixir”.
La querella busca que l'assassinat de Lluís Companys i de la resta de càrrecs electes d'ERC siguin tractats com a crims contra la humanitat perpetrats per un règim feixista.