Najat Driouech denuncia l’ascens de l’extrema dreta a l’Estat espanyol en 10 frases

La diputada d’Esquerra Republicana ha denunciat que el comportament de PP i C’s i el seguidisme del PSOE han legitimat l’ascens de Vox, que representa un perill per les seves propostes racistes, masclistes i classistes

La diputada del Grup Republicà, Najat Driouech, ha desmuntat aquest matí al Parlament els arguments de la nova extrema dreta a l’Estat espanyol, ha denunciat que PP, C’s i PSOE l’han legitimat i ha fet una crida a tots els demòcrates per barrar-los el pas. Driouech ha destacat que amb l’entrada de 12 diputats de Vox al parlament d’Andalusia “ja tenim aquí l’extrema dreta en la seva versió més descarada”.

  1. L’entrada de l’extrema dreta a l’Estat espanyol és l’última conseqüència d’una onada que s’ha deixat sentir arreu d’Europa i al món.
  2. Vox representa un perill per les seves propostes racistes, masclistes i classistes. Els seus 12 diputats ha de fer reflexionar a tots els demòcrates, però ens equivocaríem si pensem que el seu ascens es deu a un augment del racisme, el masclisme i el classisme a l’Estat.
  3. Vox relaciona la violència amb la immigració, perquè volen crear una divisió entre “ells i nosaltres”. Una immigració que els serveix d’excusa per presentar propostes realistes per combatre l’atur.
  4. Volen derogar la llei de violència de gènere perquè diuen que moltes denúncies són falses i perquè vinculen la violència de gènere a la immigració. Però la violència masclista és masclista, no té raça, no té origen, no té estatus social.
  5. Menteixen quan diuen que els immigrants viuen de les prestacions econòmiques i delinqueixen, un dels rumors més extensos. Però la realitat demostra que la immigració en termes globals aporta més pagament d’impostos que les prestacions que reben.
  6. Vox no és una nova dreta populista, és la vella dreta franquista de sempre. La seva irrupció en l’activitat política pot acabar derivant cap a un debat públic amb actituds autoritàries, però el que els hi ha obert la porta ha estat l’anticatalanisme. La política repressiva contra l’independentisme, animada per C’s, executada pel PP i continuada pel PSOE, és el que ha nodrit a Vox.
  7. Quan els dirigents de Vox es manifesten dia sí i dia també amb Arrimadas, Rivera, Albiol i, fins i tot, Iceta, queden legitimats. Quan els dirigents de Vox actuen com a acusació particular que manté a demòcrates compromesos a la presó, queden legitimats. Quan alguns mitjans diuen que existeixen “bandas de disciplina paramilitar a Catalunya”, legitimen i fan necessària l’extrema dreta a ulls de molts ciutadans.
  8. El feixisme prospera quan els partits tradicionals reneguen de drets i llibertats fruit de lluites històriques i competeixen per a veure qui té més mà dura contra dones, migrants i catalans.
  9. El feixisme no es combat amb falsos dilemes entre llibertat i seguretat, no es combat amb menys drets, sinó amb més drets per a tothom. No podem preguntar-nos quan aprendrà el PSOE i Sánchez que l’única oportunitat per aturar la deriva nacionalista i autoritària de l’Estat espanyol és un compromís ferm i clar amb la pluralitat i el diàleg.
  10. Amb la reacció de C’s, PP i PSOE, a Vox no li calen més que 12 diputats a Andalusia per a governar a l’Estat. Han estat vostès més receptius a les demandes de l’11% dels votants andalusos de Vox que no a les demandes continuades del 80% de la ciutadania de Catalunya que volen la fi de la repressió i el referèndum.

Vox no és una nova dreta populista, és la vella dreta franquista de sempre
Najat Driouech Diputada del Grup Republicà