La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa a Madrid / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa a Madrid / Marc Puig

Els republicans posen de relleu la “participació conjunta” de les formacions polítiques independentistes a la missió “tot i els obstacles de l’Estat”

Una delegació de la Comissió d’Investigació de Pegasus del Parlament de Catalunya s’ha reunit avui amb la missió de la comissió homòloga al Parlament Europeu. Per part d’Esquerra Republicana, hi han participat el president del grup parlamentari republicà i de la Comissió parlamentària, Josep Maria Jové, la secret`ria general adjunta d’Esquerra Republicana i portaveu de la comissió parlamentària, Marta Vilalta, i el portaveu adjunt del grup parlamentari, Jordi Orobitg.

Som aquí per denunciar l’escàndol democràtic del Catalangate i la vulneració de drets fonamentals que ha patit l’independentisme”, ha clamat Vilalta abans d’entrar a la trobada. “Un espionatge injustificat”, ha afegit la portaveu, “pel simple fet de defensar un projecte polític per Catalunya en forma de República catalana”.

Els republicans també han posat el focus, a través de la portaveu, en “l’obstruccionisme” de l’Estat a l’hora d’investigar el cas de ciberespionatge massiu contra el moviment independentista. En aquest sentit, Vilalta ha criticat les “maniobres” de l’executiu espanyol “per evitar la missió” del Parlament Europeu, entre les quals, ha dit la portaveu, “canvis d’agenda” o “una moció de censura”. “El govern espanyol no està cooperant en la investigació” del Catalangate, ha reblat Jové, per la seva banda.

La portaveu s’ha remès a la negativa de l’executiu espanyol de comparèixer davant de la missió del Parlament Europeu com “una mostra més” de la “baixa capacitat democràtica” de l’Estat i la falta de voluntat perquè un cas com aquest “no es torni a repetir.

A més, la republicana ha recordat que el govern espanyol “no només no ha dut a terme cap Comissió d’Investigació al Congrés”, “sinó que ja va rebutjar participar de la del Parlament de Catalunya”: “Van menysprear la cambra i el poble de Catalunya”, ha assegurat Vilalta.

Vilalta ha posat de relleu que, malgrat “els obstacles de l’Estat”, l’independentisme hagi pogut “participar conjuntament” de la denúncia, amb la representació de les diferents formacions polítiques i algunes víctimes d’espionatge, com els diputats de Junts per Catalunya Albert Batet i Josep Rius, o el mateix Jové.